Αδιανόητη πρόκληση από τον Γκιουλέρ: «Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έφεραν ειρήνη στην Κύπρο»Μία ακόμα προκλητική στάση έδειξε η Τουρκία, με τις τελευταίες δηλώσεις που έκανε ο Γιασάρ Γκιουλέρ για την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Μανώλης Κωστίδης, ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ, έπιασε στο στόμα του την Κύπρο με τον χειρότερο τρόπο.

Υποστήριξε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έφεραν ειρήνη στην Κύπρο, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για ένα πρόβλημα, αλλά για εθνικό ζήτημα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιασάρ Γκιουλέρ:

«H παρερμηνεία της παρουσίας των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Κύπρο, όπως και οι προβοκατόρικη ρητορική για το θέμα αυτό, δεν θα φέρει κανένα όφελος για τους Ελληνοκύπριους. Αν εδώ και μισό αιώνα στο νησί δεν υπάρχει αίμα και δάκρυ, αυτό οφείλεται στην παρουσία των ειρηνευτικών δυνάμεων της Τουρκίας.

Ας μην ξεχνάμε πως η στρατηγική θέση που βρίσκεται η Κύπρος έχει κρίσιμη σημασία για την ειρήνη και την ασφάλεια στη Μεσόγειο. Άρα η παρουσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Κύπρο σε συνεργασία και το αρχηγείο των δυνάμεων της Κύπρου έχει μεγάλη σημασία για την ασφάλεια της περιοχής. Για μας η Κύπρος δεν είναι ένα πρόβλημα, είναι ένα εθνικό ζήτημα.

Tα προβοκατόρικα βήματα της ελληνοκυπριακής πλευράς, και η στρατιωτική βοήθεια που λαμβάνει από τρίτες χώρες, εξυπηρετούν μόνο τη μη λύση του ζητήματος».

geostratigika.gr/