Κένταυρος: Όλα τα τα μάτια και τα αυτιά στο anti – drone της Ελλάδας – Κάνει μεγάλη ζημιά – Αν η ΕΑΒ έφτιαξε τέτοιο σύστημα φανταστείτε τι κάνει με το ΑρχύταςΌλα τα μάτια και τα αυτιά είναι πλέον στραμμένα στο anti – drone σύστημα της φρεγάτας Ψαρά. Το ελληνικό anti – drone που τα πρώτα δεδομένα από την χρησιμοποίησή τoυ σε επίθεση τεσσάρων drone των Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα άφησαν πολλούς εντός και εκτός Ελλάδας με το… στόμα ανοιχτό.

«Κένταυρος» το όνομα του πρώτου ελληνικού anti – drone συστήματος που φτιάχτηκε στην ΕΑΒ και όχι τυχαία καθώς τα μυθικά πλάσματα, οι Κένταυροι, ζούσαν στο Πήλιο και δεν ήταν εύκολα ορατά.

Ήταν ήδη γνωστό, από τις πρώτες δοκιμές στην Ελλάδα, πριν το anti – drone τοποθετηθεί στην φρεγάτα Ψαρά πως ο Κένταυρος είναι τρομερά αποτελεσματικός. Και γι αυτό επισπεύστηκε η τοποθέτησή του στην φρεγάτα και θα μπει και σε άλλα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Όχι, δεν έγιναν οι ελληνικές Φρεγάτες υπερπλοία. Υπάρχει η ανάγκη του εκσυγχρονισμού των ΜΕΚΟ καθώς τα όπλα τους απαιτείται να αναβαθμιστούν (σ.σ. έστω και με λύσεις out of the box) ενώ απαιτείται και η αγορά νέων φρεγατών ή κορβετών. Όμως πλέον οι ελληνικές φρεγάτες θα φέρουν ένα αποτελεσματικότατο ελληνικό anti – drone σύστημα, το οποίο μην ξεχνάμε πως στις πρώτες δοκιμές του είχε χλευαστεί από τους… ειδήμονες του χώρου.

Και μιας και μιλάμε για… χλεύη ας θυμηθούμε πως οι ίδιοι… εξπέρ είναι που δεν έχουν βάλει… γλώσσα μέσα για το Αρχύτας.

Και αργεί και θα είναι αεροπλανάκι τηλεκατευθυνόμενο και να το ένα και να το άλλο και να και το παρ’ άλλο και να η επιστημοσύνη του καναπέ και του πληκτρολογίου.

Το Αρχύτας αργεί γιατί θα είναι κανονικό αεροπλάνο και επειδή το υπουργείο έχει βάλει τους επιστήμονες της ΕΑΒ που το φτιάχνουν να εργάζονται με αστείους μισθούς. Έτσι, επειδή οι ξένες εταιρείες σε αντίθεση με κάποιους στην Ελλάδα καταλαβαίνουν τι… γίνεται, «χτυπάνε» τους Έλληνες επιστήμονες με διπλούς, τριπλούς, τετραπλούς μισθούς και χάνεται κρίσιμο επιστημονικό δυναμικό και χρόνος στην κατασκευή του Αρχύτας.

Αλήθεια πόσο ΔΥΣΚΟΛΟ είναι να ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ κανείς τις ακριβώς παραπάνω προτάσεις;

Να σημειωθεί πως το ελληνικό σύστημα anti-drome προκάλεσε τον θαυμασμό των Ολλανδών, καθώς ο κυβερνήτης του ολλανδικού πλοίου υποστήριξης HNLMS Karel Doorman βρίσκονταν πάνω στην ελληνική φρεγάτα Ψαρά για επίσκεψη εργασίας και είδε σε πραγματικό χρόνο όλη την ελληνική επιχείρηση που εκτός του anti-drone περιλάμβανε και επιτυχημένη βολή με το πυροβόλο της φρεγάτας.