Καταγγελίες για πυροβολισμούς με αυτόματα από τους Τούρκους στο Δέλτα Έβρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Καταγγελίες για πυροβολισμούς με αυτόματα από τους Τούρκους στο Δέλτα Έβρου (ΒΙΝΤΕΟ)


Καταγγελίες ότι “πέφτουν” πυροβολισμοί τα τελευταία βράδια από την τουρκική πλευρά στο Δέλτα του Εβρου, κάνουν κυνηγοί και ψαράδες που μένουν στις γνωστές καλύβες της περιοχής και δραστηριοποιούνται εκεί.

Μιλώντας στην ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση και την Χριστίνα Κουματζίδου, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου “Αινήσιο Δέλτα” Αθανάσιος Καμηλάρης τόνισε πως ο ίδιος και συνάδερφοι του ακούνε ριπές από αυτόματα τις πρώτε πρωινές ώρες και αυτό τους ανησυχεί και αποφεύγουν να πλησιάσουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο ίδιος απέδωσε τους πυροβολισμούς σε Τούρκους στρατιώτες ή αστυνομικούς, οι οποίοι θέλουν να…πιέσουν με αυτό τον τρόπο τους λαθρομετανάστες προκειμένου να περάσουν γρήγορα από την τουρκική πλευρά μέσω του ποταμ,ού Έβρου στην Ελλάδα.

«Ζούμε ένα μαρτύριο. Οι Τούρκοι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και έχουν αρχίσει να πυροβολούν», δηλώνει στον Focus FM ο δήμαρχος Σουφλίου.

«Εμείς θα βγάλουμε ψήφισμα την Πέμπτη να μη γίνει ΚΥΤ στην περιοχή. Οι κάτοικοι δεν μπορούν να μείνουν στα χωριά τους, φοβούνται. Δέχομαι καθημερινά εκατοντάδες τηλεφωνήματα για επιθέσεις, δε μιλάμε απλά για φθορές και ζημιές. Οι Τούρκοι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και έχουν αρχίσει να πυροβολούν για να περάσουν οι μετανάστες στην Ελλάδα», είπε στον Focus FM ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ.Καμηλάρη στην ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ


ΠΗΓΗ