Η «ηλεκτρική καρέκλα» του υπουργού Εθνικής Άμυνας και η σχέση του με την Ντόρα Μπακογιάννη


Του Γ. Κατσιάνη

Σε δυσχερή θέση βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Λίγο οι ατυχείς χειρισμοί του στο θέμα των υπερωριών και των νυχτερινών των στρατιωτικών και λίγο η λανθασμένη διαρροή από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι παγώνει προσωρινά ο διάλογος σχετικά με την οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, μετά την υπογραφή μνημονίου της Άγκυρας με την Λιβύη, έχουν καταστήσει τον Καβαλιώτη πολιτικό ως ένα από τα «φαβορί» για αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα στον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου.

Σε μια προσπάθεια να βρει ερείσματα που θα τον κρατήσουν εντός του κυβερνητικού σχήματος και τη νέα χρονιά, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έσπευσε να συναντηθεί την περασμένη εβδομάδα με την πρώην υπουργό Εξωτερικών και βουλευτή ΝΔ Χανίων, Ντόρα Μπακογιάννη.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την κα Μπακογιάννη, με την οποία μάλιστα διατηρεί άριστες σχέσεις, σε προσωπικό επίπεδο.

Άλλωστε, κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η παρουσία της πρώην υπουργού Εξωτερικών σε κοινωνικού χαρακτήρα εκδήλωση που διοργάνωσε πρόσφατα το πολιτικό γραφείο του κ. Παναγιωτόπουλου στην Καβάλα.

Εκτός όμως από την κα Μπακογιάννη, ο κ. Παναγιωτόπουλος διατηρεί καλές σχέσεις με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη και τον βουλευτή Έβρου, Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Αν και θεωρείται επικοινωνιακός, με επιλεκτική παρουσία στα ΜΜΕ, τοπικοί κομματικοί παράγοντες υποστηρίζουν ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ασχολήθηκε με την πολιτική και πέτυχε την εκλογή του στη Βουλή, χάρη στον θείο του, πρώην υπουργό και βουλευτή Καβάλας, Γιώργο Παναγιωτόπουλο.

Συνεπώς, μένει να αποδειχθεί αν και τη νέα χρονιά θα παραμείνει στην «ηλεκτρική καρέκλα» του υπουργού, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την προστασία της εθνικής κυριαρχίας και την ανεξαρτησία της χώρας…

ΠΗΓΗ