ΕΑΑΣ: Μείωση των ποσοστών αναπλήρωσης των συντάξεων αποστράτων


Ανακοίνωση της  Ένωσης  Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, (ΕΑΑΣ), σχετικά με τη μείωση των ποσοστών αναπλήρωσης των αποστράτων ειδικών κατηγοριών.
                                                                                               
 Αθήνα , 23 Ιαν 2020
           
Ποσοστά Αναπλήρωσης

Εν όψει της κατάθεσης του Νέου Ασφαλιστικού , διαχέονται πληροφορίες ότι για τους αποστράτους των Ε.Δ και ιδιαίτερα για όσους κατά την διάρκεια της θητείας τους λαμβάνουν επιδόματα επικίνδυνης δραστηριότητας , μειώνονται δραστικά οι προσδοκώμενες συντάξιμες αποδοχές τους.

Ειδικότερα αντί του ποσοστού αναπλήρωσης με συντελεστή 2 που ίσχυε μέχρι τώρα και ιδίως όσους έχουν εξάμηνα επικινδύνου εργασίας, με βάσιμες πληροφορίες μειώνεται ο συντελεστής αναπλήρωσης σε 0,5.

Πρόκειται για μαζική απώλεια συντάξιμων αποδοχών , σε ανθρώπους οι οποίοι ανάλωσαν κάθε ικμάδα της νιότης τους , βάζοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα, λόγος για τον οποίο η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα υγείας.

Η ΕΑΑΣ τάσσεται στο πλευρό των συναδέλφων που πλήττονται από την επερχόμενη οικονομική λαίλαπα και δηλώνει ότι θα εξαντλήσει κάθε μέσον πίεσης ώστε να αποτραπεί η συγκεκριμένη ρύθμιση.

Δεν μπορεί το νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί να είναι χειρότερο και από τον επαίσχυντο νόμο Κατρούγκαλου 4387/16. Είναι απαράδεκτο και η αντίδραση μας θα είναι καταλυτική.

                                                                                                         Για το ΔΣ/ΕΑΑΣ
                                                                                                                       Ο
                                                                                                                ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                                           
                                                                                                 Αντγος ε.α Βασίλειος Ροζής