Ο ΣΑΛΒΙΝΙ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ – ΜΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Ματέο Σαλβίνι τρόλαρε τον πάπα Φραγκίσκο και την αντίδρασή του απέναντι σε μια γυναίκα που του τραβούσε επίμονα το χέρι και αυτός της το χτύπησε εμφανώς εκνευρισμένος.

Ο ηγέτης της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, από το θέρετρο που κάνει διακοπές ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο προσποιείται την χειρονομία του πάπα, με τη διαφορά πως αυτός στο τέλος χαϊδεύει την γυναίκα και δεν της χτυπά το χέρι όπως έκανε ο ποντίφικας.

Οι διαφορές ανάμεσα στον Σαλβίνι και το Βατικανό είναι γνωστές και συχνά ο ηγέτης του δεξιού κόμματος έχει καυτηριάσει την ηγεσία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Όμως τούτη τη φορά, η ασέβεια τούτη δεν στρέφεται μόνον κατά του Πάπα, αλλά και εναντίον ενός αρχηγού κράτους (του Βατικανού). Κάτι που κανείς δεν έχει τολμήσει, ούτε καν σε διπλωματικό επίπεδο.

Μετά την ανάρτηση του Σαλβίνι στο twitter έγινε όπως ήταν φυσικό χαμός με άλλους να κατακρίνουν τον Ιταλό πολιτικό και άλλους να δηλώνουν υπέρ του. Μάλιστα κάποια έλεγαν χιουμοριστικά πως κατάφερε να πετύχει τον… διαχωρισμό του Ιταλικού Κράτους από το Βατικανό, έστω και ανεπίσημα.



ΠΗΓΗ