«Βόμβες» του Στρατηγού Ηλιόπουλου! Τι αποκάλυψε για το Υπουργείο Μετανάστευσης


Ο Στρατηγός Ηλιόπουλος, ο οποίος διετέλεσε Διευθυντής της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, με ανάρτηση του προειδοποιεί για τα λάθη που κάνει η κυβέρνηση με την επανασύσταση του Υπουργείου αλλά και προσκαλεί ταυτόχρονα τον Δημήτρη Βίτσα να αποκαλύψουν τι έλεγαν μεταξύ τους στο παρελθόν.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Ο Στρατηγός Ανδρέας Ηλιόπουλος είχε γίνει γνωστός στο πανελλήνιο όταν από την κρίσιμη θέση του επικεφαλής για το μεταναστευτικό στην χώρα μας ζήτησε παρέμβαση της Δικαιοσύνης για το χάος που όπως κατήγγειλε υπήρχε στο μεταναστευτικό. Τώρα προειδοποιεί πριν γίνουν λάθη για το Υπουργείο που εκ νέου δημιούργησε η ΝΔ.

Στο μήνυμα του το οποίο έχει αποδέκτη προφανώς πριν από όλους τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη του τονίζει πως : «Το καινούργιο Υπουργείο που δημιουργείται θα πρέπει να οργανωθεί με αρμοδιότητες,οικονομικά και εξουσίες για να μπορέσει να εκτελέσει την Αποστολή του. Να συγκροτήσει από το μηδέν τις υπηρεσίες που διέλυσε σκόπιμα ο ΣΥΡΙΖΑ και να πολεμήσει την δύσκολη από κάθε πλευρά υπόθεση του μεταναστευτικού.

Χωρίς στρατό όπλα και μαχητές δεν κάνεις πόλεμο. Απλά κοροϊδεύεις την κοινωνία. Στο Προεδρικό Διάταγμα 4/2020, με το οποίο επανασυστήνεται το Υπουργείο Μετανάστευσης, στις μεταφερόμενες υπηρεσίες δεν περιλαμβάνονται οι οικονομικές, διοικητικές !

Αυτό σημαίνει ότι το νέο υπουργείο δεν μπορεί πρακτικά να λειτουργήσει, αφού δεν θα μπορεί να εκκαθαρίζει και πληρώνει απαιτούμενες δαπάνες ούτε να διοικεί το προσωπικό του, ούτε να κάνει προμήθειες, ούτε να μεριμνά για συντηρήσεις, θέματα πληροφορικής, υποστήριξη γενικότερα… Με τι χρήματα θα λειτουργήσει…. Όλα τα παραπάνω που δεν έχουν γραφεί στο ΠΔ θα τα κάνει η ΕΕ , ο ΟΗΕ, οι ΜΚΟ;;;;;;……»

Και ο Στρατηγός συνεχίζει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έδιωξε πέντε γενικούς Γραμματείς και Διευθυντές της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης σε ενάμισι χρόνο για να καλύψει την ανυπαρξία του και ανικανότητά του στο μεταναστευτικό λειτουργώντας ως εντολοδόχος των γερμανικών συμφερόντων. Ας μην τον μιμηθεί η ΝΔ αλλάζοντας Υπουργεία και ονόματα. » Ο εχθρός δεν είναι πλέον πρό των Πυλών έχει περάσει μέσα»..»

«Πυρά» και κατά Βίτσα

Ο ίδιος δεν προειδοποιεί όμως μόνο για το μέλλον, αλλά δηλώνει έτοιμος να αποκαλύψει και όσα έγιναν στο παρελθόν, και στην πρόσκληση που απευθύνει για δημόσιο διάλογο στον πρώην Υπουργό Δ. Βίτσα λέει: «Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής που ίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ και απέτυχε παταγωδώς να τρέξει το μεταναστευτικό, υπήρξε ένα πολιτικό έκτρωμα που δημιουργήθηκε με ένα Προεδρικό Διάταγμα το 122/2017, καταργώντας τον νόμο 4375/2016 και δεν έκανε απολύτως τίποτα, ήταν το απόλυτο ΜΗΔΕΝ γιαυτό και πολύ σωστά η ΝΔ το κατήργησε.

Δεν μπορούσε να παραμείνει ως Υπουργείο Κάτι που Δεν υπήρχε. Όποτε θέλει ο λαλίστατος κος Βίτσας είμαι διαθέσιμος να δημοσιοποιήσουμε τι κουβεντιάζαμε στο γραφείο του οι δυο μας. Το ότι δεν μπόρεσε να λειτουργήσει στο Προστασίας του Πολίτη είναι ένα άλλο θέμα που σηκώνει πολύ πολιτική συζήτηση».

ΠΗΓΗ