Συνεδριάζει σήμερα Σάββατο, το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), με νέα σύνθεση, μετά και τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν χθες μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ.

Το ΣΑΓΕ θα συνεδριάσει προκειμένου να επιλέξει τους τέσσερις ανώτατους αξιωματικούς που θα καλύψουν τις κενές θέσεις μετά τις προαγωγές των μέχρι σήμερα αξιωματικών που τις είχαν.

Οι θέσεις που πρέπει να καλυφθούν είναι οι εξής:

– Διοικητής 1ης Στρατιάς, που μέχρι σήμερα ήταν ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος σήμερα προήχθη σε Στρατηγό και είναι ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

– Διοικητής στο Δ’ Σώμα Στρατού, μέχρι σήμερα ήταν ο Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο οποίος σήμερα έγινε νέος Αρχηγός ΓΕΣ.

– Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, καθώς ο μέχρι ΓΕΠΣ Αντιστράτηγος Αντώνιος Νομικός, αποστρατεύεται αφού επιλέχθηκε για Αρχηγός ΓΕΣ ο Αντιστράτηγος Χαρ. Λαλούσης που είναι νεώτερός του.

– Αρχηγός Στόλου, θέση που μέχρι σήμερα κατείχε ο νέος Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.

Το ΣΑΓΕ θα επιλέξει τους αντικαταστάτες και μετά θα ακολουθήσει ΚΥΣΕΑ προκειμένου να επικυρώσει την τοποθέτησή τους.

Έτσι από εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν οι τελετές παράδοσης – παραλαβής των Αρχηγών, ξεκινώντας από την παράδοση-παραλαβή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, που θα γίνει στην έδρα του Αρχηγού που αποχωρεί, του Πτέραρχου Χρήστου Χριστοδούλου, δηλαδή τη Σχολή Ικάρων, γιατί ως γνωστόν η καριέρα των στρατιωτικών τελειώνει εκεί από όπου ξεκίνησαν.

ΠΗΓΗ