Η συμβολική κίνηση του νέου Α/ΓΕΣ και ποιους δεν πρέπει να ξεχάσει


Μία από τις πρώτες συμβολικές κινήσεις του νέου Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη στο lawandorder.gr (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) ήταν να μεταβεί στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και να μιλήσει σε συγκέντρωση του Συντάγματος Ευελπίδων, στο μεγάλο Αμφιθέατρο της Σχολής. 

Η κίνηση αυτή του Α/ΓΕΣ, χαρακτηρίστηκε ως ύψιστου συμβολισμού, επειδή η ΣΣΕ αποτελεί την «κοιτίδα» του Σώματος των αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού και οι φοιτώντες σε αυτήν Ευέλπιδες, είναι τα αυριανά στελέχη, που θα ηγηθούν του Στρατού Ξηράς.

Εκείνο όμως που δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση να ξεχάσει ο νέος Α/ΓΕΣ, είναι ότι ο Στρατός Ξηράς, αποτελείται και από άλλες κατηγορίες προέλευσης στελεχών (ΣΜΥ - ΕΜΘ - ΕΠ. ΟΠ) οι οποίοι μάλιστα, είναι η μεγάλη πλειοψηφία, με πολλά περισσότερα προβλήματα που χρειάζονται άμεσα λύσεις.

Ελπίζουμε λοιπόν, να δούμε στην πορεία και γι αυτά τα στελέχη, παρόμοιες κινήσεις συμβολισμού αλλά και πράξεις, από την νέα ηγεσία του Στρατού Ξηράς, όχι γιατί το λέμε εμείς εδώ στο enoplos.gr αλλά επειδή, το αξίζουν πραγματικά.

Καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα κύριε Αρχηγέ!