«Ο υπεύθυνος της εξόντωσης Σουλεϊμανί σκοτώθηκε στην πτώση του E-11A» λένε αμερικανικές πηγές - Ποιος ήταν ο M.D’ Andrea - Προσοχή σκληρές εικόνες


Αμερικανική ιστοσελίδα (veteranstoday) με κατά κανόνα έγκυρη πληροφόρηση αναφέρει πως ο υπεύθυνος της επιχείρησης εξόντωσης του Ιρανού υποστράτηγου Κασσέμ Σουλεϊμανί, ο Michael D’ Andrea, σκοτώθηκε κατά την πτώση του αμερικανικού κατασκοπευτικού Bombardier E-11A στο Αφγανιστάν.

Αμέσως μετά την πτώση οι Αφγανοί Ταλιμπάν ισχυρίζονται πως το κατέρριψαν και μάλιστα έχουν αναρτήσει κάποια βίντεο στο twitter που όμως δεν μπορούν να ελεγχθούν για την γνησιότητά τους.

Πάντως όπως και να έχει είναι η δεύτερη φορά που έχουμε στελέχη υπηρεσιών ασφαλείας ή των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που βρίσκουν τον θάνατο μετά την επιτυχή εξόντωση κάποιας μεγάλης εχθρικής προσωπικότητας για τις ΗΠΑ.

Στην πρώτη περίπτωση αυτό είχε συμβεί σε κάποια από τα στελέχη της ομάδας Delta Force που είχαν εξοντώσει τον διαβόητο τρομοκράτη Οσάμα Μπιν Λάντεν (κατά τους Αμερικανούς υπεύθυνο για την πτώση των Δίδυμων Πύργων το 2001 που προκάλεσε τον θάνατο 3.000 ανθρώπων).

Ο Οσάμα μπιν Λάντεν σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Τζερόνιμο, των Delta Force στη κατοικία του μπιν Λάντεν στη Μπίλαλ Τάουν, Αμποταμπάντ, στο Πακιστάν, στις 2 Μαϊου 2011, στις 01:00 ώρα Πακιστάν (1 Μαϊου 2011, 20:00 UTC).

Tρεις μήνες αργότερα καταρρίφθηκε στο Αφγανιστάν ένα αμερικανικό Chinook και σκοτώθηκαν 30 Navy Seals και Delta Force ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν στελέχη που είχαν συμμετάσχει στην εξόντωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Το ελικόπτερο είχε καταρριφθεί από τους Ταλιμπάν

Δεν ξέρουμε αν ισχύουν όλα αυτά, αλλά αν τελικά ισχύουν, τότε προκύπτει ένα πολύ σημαντικό ζήτημα.

Οι Ιρανοί ή άλλοι που έχουν διασυνδέσεις με μουσουλμανικές εξτρεμιστικές ομάδες έχουν «εσωτερική πληροφόρηση» και γνωρίζουν ποιο περνάει από που και πότε και προχωρούν σε αντίποινα.

Η συκγκεκριμένη ιστοσελίδα πάντως δεν αναπαράγει ειδήσεις που δεν έχουν σημαντικό βαθμό αλήθειας. Η συκγκεκριμένη είδηση προέρχεται από πηγές στις ρωσικές υπηρεσίες.

Κατά αυτές λοιπόν το αεροπλάνο ήταν το κινητό κέντρο διοίκησης της CIA για τον Michael de Andrea, επικεφαλής των επιχειρήσεων κατά του Ιράκ, του Ιράν και του Αφγανιστάν, της πιο εξελιγμένης κατασκοπευτικής πλατφόρμας της Αμερικής.

Οι ρωσικές πηγές πληροφοριών επιβεβαιώνουν: Αναφέρθηκε ότι ο Mike de Andrea, υπεύθυνος του αρχείου δολοφονίας του στρατηγού-μάρτυρος Κασέμ Σολεϊμανί, σκοτώθηκε στο δυστύχημα του αμερικανικού αεροσκάφους που καταρρίφθηκε στο Αφγανιστάν.

Ήταν η πιο σημαντική φιγούρα της CIA στην περιοχή. Ο ανώτερος υπάλληλος της CIA σκοτώθηκε στο δυστύχημα στο Αφγανιστάν.

Από το 2017, ο D ‘Andrea φέρεται ότι ήταν υπεύθυνος όχι μόνο για τη δολοφονία του υποστρατηγού Σολεϊμανί αλλά και για τη δολοφονία 300 Ιρακινών.



ΠΗΓΗ