Σε απελπισία η Άγκυρα: Έστειλε 1.000 άρματα μάχης και ΤΟΜΠ στην Ιντλίμπ! - «Καμία ειρήνη με τον Άσσαντ»


Νέες απειλές από την Τουρκία σήμερα, τη στιγμή που δεν σταματά να μεταφέρει δυνάμεις στην επαρχία της Ιντλίμπ.

«Δεν υπάρχει περίπτωση καμίας ειρήνης με αυτό το συριακό καθεστώς», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Fahrettin Altun απατώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, εάν υπάρχει πιθανότητα κατάπαυσης του πυρός στην επαρχία αυτή της Συρίας.

«Δεν υπάρχει πιθανότητα ειρήνευσης στη Συρία η οποία θα περιλαμβάνει το καθεστώς της Δαμασκού. Θα πάρουμε την εκδίκησή μας για τους 8 Τούρκους στρατιώτες μας και θα κάνουμε το καθεστώς να πληρώσει για αυτήν του την πράξη», δήλωσε ο Altun.

Απτόητες όμως από τις τουρκικές απειλές και συνεχείς ενισχύσεις οι δυνάμεις του συριακού Στρατού συνεχίζουν να προελαύνουν αυτή τη φορά στο νότιο τμήμα της γειτονικής επαρχίας στο Χαλέπι, μετά την κατάληψη της Σαρακίμπ βορειότερα, καταλαμβάνοντας σημαντικά σημεία στον αυτοκινητόδρομο Μ-5 που συνδέει το Χαλέπι με την Δαμασκό για πρώτη φορά από το 2013.



Την ίδια ώρα όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ ο Στρατός της χώρας έχει μεταφέρει στην Ιντλίμπ πάνω από 430 τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας  τον συνολικό αριθμό των τουρκικών τεθωρακισμένων στην περιοχή από το προηγούμενο σαββατοκύριακο στα χίλια όπως αναφέρει το Associated Press.

Συριακές δυνάμεις κατέλαβαν εχθές την πόλη El Ais περικυκλώνοντας ακόμη ένα τουρκικό φυλάκιο

ΠΗΓΗ