Πόλεμος μέχρις εσχάτων στη Συρία: O Συριακός Στρατός περικύκλωσε τουρκικά φυλάκια – Τρέμουν τους Ρώσους μισθοφόρους οι Τούρκοι

Πόλεμος μέχρις εσχάτων στη Συρία: O Συριακός Στρατός περικύκλωσε τουρκικά φυλάκια – Τρέμουν τους Ρώσους μισθοφόρους οι Τούρκοι


Ξέφυγε τελείως η κατάσταση στη Συρία καθώς ο συριακός στρατός περικύκλωσε τέσσερις τουρκικές θέσεις παρατήρησηςς και δύο στρατιωτικές θέσεις στο Ιντλίμπ, προετοιμαζόμενος να τις «κάψει» με βαλλιστικούς πυραύλους, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

«Έχουμε πει πολλές φορές ότι δεν θα αποσύρουμε το προσωπικό μας και τους στρατιώτες από εκεί. Θα συνεχίσουν την αποστολή τους», δήλωσε ο Ακάρ.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, ο τουρκικός στρατός διατάχθηκε να πραγματοποιήσει σκληρά αντίποινα αν οι Σύριοι επιτεθούν στις τουρκικές στρατιωτικές θέσεις.

Το πρόβλημα όμως για τους Τούρκους στη Συρία ονομάζεται Ρώσοι μισθοφόροι, οι οποίοι θεωρούνται ως οι πλέον εμπειροπόλεμοι και βαριά εξοπλισμένοι.

Η στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, και τα βλήματα κατά των ρωσικών και συριακών στρατιωτικών δυνάμεων, καθώς και η καταστροφή του συριακού ελικοπτέρου, αποτελούν λόγο για σύγκρουση με τις τουρκικές και φιλοτουρκικές δυνάμεις.

Αυτή η σύγκρουση των τουρκικών τακτικών δυνάμεων με Ρώσους μισθοφόρους φοβίζει την Άγκυρα όσο τίποτα αυτήν την στιγμή, διότι μια νέα εικόνα με νέα τουρκικά φέρετρα στα τουρκικά ΜΜΕ θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα και εξέγερση στο εσωτερικό της χώρας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι Ρώσοι μισθοφόροι (που δεν ανήκουν στο ρωσικό υπουργείο άμυνας και ως εκ τούτου η Άγκυρα δεν μπορεί να υποβάλει αξιώσεις ή ισχυρισμούς στη Μόσχα), ετοιμάζονται να επιτεθούν σε τουρκικές θέσεις, προκαλώντας πανικό και ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για την Τουρκία.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, μερικές εκατοντάδες έως αρκετές χιλιάδες Ρώσοι επαγγελματίες μισθοφόροι συμμετέχουν σε στρατιωτική επιχείρηση στην επικράτεια της Συρίας, που αφορά την επίθεση κατά των τουρκικών τακτικών δυνάμεων και της φιλοτουρκικής συριακής αντιπολίτευσης.

«Αν ο Ερντογάν συνεχίσει να απειλεί τη Ρωσία, τότε οι Ρώσοι μισθοφόροι μπορούν εύκολα να ισοπεδώσουν τον τουρκικό στρατό και αυτό μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα διότι μόνο στις πρώτες ώρες μιας τέτοιας ευρείας σύγκρουσης τα τουρκικά στρατεύματα θα υποστούν πολύ μεγάλες απώλειες, μιλάμε για εκατοντάδες νεκρούς ή τραυματίες. Δεδομένου αυτού του γεγονότος, ο Ερντογάν θα πρέπει να εγκαταλείψει καλύτερα την πολιτική τελεσιγράφων όσον αφορά τη Ρωσία και να τηρήσει τις συμφωνίες», σημειώνουν Ρώσοι ειδικοί.

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι νωρίτερα Ρώσοι μισθοφόροι PMC κατάφεραν να μεταφερθούν σε αρκετές πόλεις και της Λιβύης μέσα σε λίγες μόνο ώρες, έχοντας εξουδετερώσει τις δυνάμεις της κυβέρνησης της εθνικής ενότητας της Λιβύης, του τουρκικού στρατού και των φιλοτουρκικών δυνάμεων των τρομοκρατών.

Οι απώλειες του τουρκικού στρατού στη Συρία προχθές ανάγκασαν τις τουρκικές αρχές να ανακοινώσουν την πιθανή έναρξη αεροπορικών και πυραυλικών επιθέσεων στη πρωτεύουσα της Συρίας, προκειμένου να ανατραπεί η δύναμη του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Παρά τα σχέδια αυτά, Ρώσοι ειδικοί σημειώνουν ότι στην πραγματικότητα τίποτα δεν απειλεί τη Δαμασκό από την Τουρκία, καθώς τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη ήδη “ζεσταίνουν” τους κινητήρες τους στην αεροπορική βάση Khmeimim, μέχρι την άφιξη των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στα συριακά σύνορα, ενώ έχουμε και αρκετές πηγές, που ανέφεραν πρόσφατα την πρώτη αεροπορική διένεξη μεταξύ της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

«Για να προσπαθήσει να χτυπήσει στη Δαμασκό και να την καταστρέψει η τουρκική πολεμική αεροπορία, θα έπρεπε αρχικά να πετάξει μέσα από τις ρωσικές και συριακές ζώνες αντιεροπορικής άμυνας. Με 100% βεβαιότητα, μπορούμε να πούμε ότι τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη θα καταρριφθούν πριν φτάσουν στο μέσο του δρόμου τους, προς το στόχο τους», δήλωσε Ρώσος ειδικός.

Το παιχνίδι “φουντώνει” στη Συρία και το διακύβευμα είναι με ποιόν θα πάει τελικά ο Ερντογάν στο τέλος της μάχης του Ιντλίμπ.


ΠΗΓΗ