Νέο ασφαλιστικό: Αυτή είναι η αλλαγή που αφορά τους Στρατιωτικούς

Νέο ασφαλιστικό: Αυτή είναι η αλλαγή που αφορά τους Στρατιωτικούς


Aλλαγή που αφορά την διόρθωση της αδικίας στα ποσοστά αναπλήρωσης για τους στρατιωτικούς  κατατίθεται έως τη Δευτέρα στη Βουλή στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Η  αλλαγή στο υπό κατάθεση ασφαλιστικό σχέδιο νόμου αφορά το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τους ενστόλους, που αδικούνται από τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης των κύριων συντάξεων μετά τα 40 έτη ασφάλισης.

Οι συγκεκριμένοι συνταξιοδοτούνται μετά τη 40ετία λόγω της προσμέτρησης έως και μίας πλασματικής 5ετίας σε όσους υπηρετούν στις ειδικές δυνάμεις, διάστημα για το οποίο τα ποσοστά αναπλήρωσης φθίνουν με βάση το σχέδιο νόμου που έχει κατατεθεί σε διαβούλευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, παραδέχθηκε ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που δεν αφορά πάρα πολλούς, ξεκαθάρισε ότι δεν καταργείται η αναγνώριση των πλασματικών και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης της συγκεκριμένης περίπτωσης.

 Έτσι, για τους ενστόλους θα ισχύσει διπλό σύστημα, η κλίμακα Βρούτση για τον ασφαλιστικό βίο έως τα 40 έτη, και η κλίμακα Κατρούγκαλου από τα 40 έτη και μετά.