Άλλα 21 κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για άτομα που συμμετείχαν στην εκδρομή στους Άγιους Τόπους μαζί με τον 66χρονο.
Επιβεβαιώθηκαν 21 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας σε 31 τα συνολικά κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας. Πρόκειται για μια ξαφνική άνοδο των κρουσμάτων που προκύπτει μετά την περίπτωση στην Αμαλιάδα και στο Ρίο.
«Όπως όλες τις επιδημίες η επιδημία του φόβου είναι η χειρότερη. Χρειάζεται ψυχραιμία από όλους μας και να μην σπείρουμε επιδημία πανικού. Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα ο κίνδυνος εξάρσεως του ιού είναι υψηλός. Ειδικά από άτομα που επιστρέφουν από πληττόμενες περιοχές», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση του υπουργείου για την πορεία του κορονοϊού και στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως.
Τόνισε ότι από τους ελέγχους στους ταξιδιώτες του λεωφορείου 21 από τους 24 ελεγχθέντες παρουσιάστηκαν θετικοί στον ιό.
Ψυχραιμία, να μην σπείρουμε επιδημία πανικού”, διαμήνυσε ο κ. Τσιόδρας και διευκρίνισε ότι δεν ισχύουν τα όσα μεταδίδονται το τελευταίο 24ωρο ότι ο κορονοϊός έχει δύο μεταλλάξεις και δύο ποικιλίες, επαναλαμβάνοντας ότι μεταδίδεται και από άτομα με ελαφρά συμπτωματολογία. Ως εκ τούτου, υπογράμμισε τη σημασία της τήρησης των προσωπικών κανόνων υγιεινής.
