"Θερισμός" στην Τουρκία από τον κορωνοϊό - Τούρκος ειδικός: "5.000 νεκροί μέχρι τα μέσα Απριλίου"


Πάνω από 500.000 ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων στην Τουρκία σύμφωνα με Τούρκο αναλυτή.

Ηγειτονική Τουρκία φέρεται να αντιμετωπίζει σύμφωνα με πολλές πληροφορίες, ίσως μια από τις μεγαλύτερες απειλές της ιστορίας της, από τον τεράστιο πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού ο οποίος πιθανόν ξεπερνά κατά πολύ ακόμα και τις 500.000 που αναφέρει Τούρκος ειδικός. 

Ένας Τούρκος αναλυτής, δημιούργησε ένα μοντέλο της πανδημίας του κορωνοϊού στην χώρα, το οποίο πολύ απλά υποδηλώνει ότι πάρα πολύ περισσότεροι άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό από ό, τι έχει ανακοινωθεί από τις επίσημες αρχές.

Ο ίδιος εκτιμά ότι τουλάχιστον μισό εκατομμύριο Τούρκοι πολίτες έχουν τον COVID-19. Το μοντέλο του İnan Doğan,διευθυντή έρευνας για το περιοδικό Insider Monkey και  οικονομολόγου που ειδικεύεται σε θέματα οικονομίας, έχει εντοπίσει ως πιο πιθανό αριθμό λοιμώξεων από τον κορωνοϊό, τον αριθμό περίπου των 500.000 ατόμων με βάση τον τελευταίο αριθμό θανάτων, λαμβάνοντας υπόψη τη μακρά περίοδο επώασης του ιού.

"Περίπου πέντε ή έξι ημέρες μετά την προσβολή ενός ατόμου από τον ιό, αρχίζει να εμφανίζει συμπτώματα. Αφού οι ασθενείς εμφανίσουν συμπτώματα για πέντε ή έξι ημέρες, μερικά από αυτά γίνονται πιο σοβαρά και οι ίδιοι πρέπει να νοσηλευτούν", δήλωσε ο Doğan.

"Η διαμονή στο νοσοκομείο διαρκεί περίπου 14 ημέρες κατά μέσο όρο και στη συνέχεια ο ασθενής είτε αναρρώνει είτε πεθαίνει. Αυτό σημαίνει ότι οι ασθενείς χρειάζονται περίπου 24 ημέρες για να καταλήξουν ή να αναρρώσουν από τον κορωνοϊό μετά την πρώτη επαφή”, είπε ο ίδιος.

Με 92 θανάτους ασθενών που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό μέχρι χθες, ο Doğan υπολόγισε ότι, με ποσοστό μόλυνσης 1 τοις εκατό, περίπου 9.200 άνθρωποι είχαν κολλήσει τον ιό μέχρι τις 3 Μαρτίου.

"Επειδή ο ρυθμός των λοιμώξεων διπλασιάζεται κάθε τρεις ημέρες, το ίδιο συμβαίνει και με τον αριθμό των θανάτων”, τόνισε ο Doğan, αναφέροντας ότι ο αριθμός των μολύνσεων είχε φθάσει τις 640.000 έως τις 21 Μαρτίου.

"Η άμεση συνέπεια αυτού του αριθμού είναι ότι σχεδόν ένας στους 150 πολίτες στην Τουρκία είναι μολυσμένος με τον κορωνοϊό σήμερα. Οι μισοί από αυτούς τους μολυσμένους ανθρώπους πιθανότατα δεν εμφανίζουν συμπτώματα.


Το άλλο μισό θα αρχίσει θα εμφανίσει συμπτώματα τις επόμενες ημέρες. Πιθανώς σε περίπου μια εβδομάδα, δεν θα υπάρχουν τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας στα τουρκικά νοσοκομεία. Μέχρι τα μέσα Απριλίου, ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία θα ξεπεράσει τους 5.000 (το ένα τοις εκατό των 500.000 ανθρώπων είναι 5.000 άτομα)", δήλωσε ο Τούρκος ειδικός.

Το τουρκικό υπουργείο υγείας ανακοίνωσε την Κυριακή 23 νέους θανάτους με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να αυξάνεται σε 131, ενώ υπάρχουν 9.982 περιπτώσεις κορωνοϊού.

Σύμφωνα με άρθρο μας, τρομερά και φοβερά πράγματα κατήγγειλε Τουρκάλα σε βίντεο, για το φοβερό κακό που xτυπά την Τουρκία εδώ και ημέρες, κατηγορώντας την τουρκική κυβέρνηση για ασύστολα ψέμματα περί του πραγματικού αριθμού των νεκρών. 

"Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν 400 με 500 νεκρούς από τον Covid-19 στην Τουρκία μέσα μόνο σε μία ημέρα, ενώ οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν 600 άτομα για δημοσιοποίηση των τεράστιων προβλημάτων σε κοινωνικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τον COVID19", δηλώνει η ίδια.

Οι μισοί να πεθαίνουν από αυτούς που ανέφερε η Τουρκάλα, αυτό μεταφράζεται αυτόματα σε αστρονομικό νούμερο για την Τουρκία που είναι αντιμέτωπη με απώλειες κανονικού πολέμου, χωρίς να πέσει ντουφεκιά. 

Η ουσία είναι ότι η ασθένεια έχει ξεφύγει και η χώρα αυτή αντιμετωπίζει μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις μετά το 1919. Καλό θα είναι εδώ στην Ελλάδα να προσέχουμε διότι ο Ερντογάν όταν θα δει τον αριθμό των θυμάτων του να αυξάνεται τρομακτικά, θα δράσει με όλους τους τρόπους για περισώσει την εξουσία του.

Αν λάβουμε δε υπόψιν ότι η Τουρκία έχει μεγαλύτερο πληθυσμό από την Ιταλία, τότε το σκηνικό μετατρέπεται σε κάτι ακόμα πιο τραγικό που θα θυμίζει τουλάχιστον κόλαση του Δάντη.

ΠΗΓΗ