Απαγόρευση κυκλοφορίας θα συνεχιστεί και μετά τις 6 Απριλίου - Έρχονται και άλλα μέτρα


Την παράταση της απαγόρευσης των άσκοπων μετακινήσεων και μετά τις 6 Απριλίου προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open.

«Tα μέτρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη χώρα μας θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο από τις 6 Απριλίου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι η κατάσταση στη χώρα μας είναι αρκετά καλύτερα συγκριτικά με άλλες χώρες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παρθούν όλα τα μέτρα για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός.

Αναφερόμενος στα αντισηπτικά, σημείωσε ότι σύντομα θα λυθεί η κατάσταση με αυτά και τόνισε ότι θα γίνουν τα πάντα για να υπάρχουν και μάσκες στην αγορά. «Η αισχροκέρδεια είναι κάτι ανήθικο.

Γι' αυτό και επέβαλα πρόστιμο 50.000 ευρώ σε συγκεκριμένα εταιρεία. Θα είμαστε αμείλικτοι με την αισχροκέρδεια», ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης.


Έρχονται και άλλα μέτρα

Οι ειδικοί αναμένουν την κλιμάκωση των κρουσμάτων και, ενδεχομένως, και των απωλειών και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο στην κυβέρνηση είναι έτοιμοι ακόμη και για το χειρότερο σενάριο. Βεβαίως, από την άλλη πλευρά, η έγκαιρη λήψη μέτρων και τα -μέχρι στιγμής- στατιστικά στοιχεία αφήνουν πολλά περιθώρια για αισιοδοξία, τουλάχιστον σε σχέση με ό,τι τρομακτικό συμβαίνει σε Ιταλία και Ισπανία.

Υπό το φόβο της κλιμάκωσης, ωστόσο, δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε αυστηρότερα μέτρα, προκειμένου ακριβώς να προλάβει τα χειρότερα. Έτσι, στο τραπέζι παραμένουν σενάρια όπως η καθολική απαγόρευση πτήσεων από και προς την Ελλάδα, το κλείσιμο λιμανιών και σιδηροδρομικών σταθμών ή ακόμη και η ολική – πλην ελαχίστων και αυστηρών εξαιρέσεων – απαγόρευση της κυκλοφορίας.

ΠΗΓΗ