Οι Τούρκοι δεν έχουν τελειώσει – Μεγάλη προσοχή τις επόμενες μέρες στα σύνορα (ΒΙΝΤΕΟ)


Με την Ελλάδα σε καραντίνα και τις δυνάμεις ασφαλείας στον Έβρο να απωθούν συνεχώς τις οργανωμένες προσπάθειες της Τουρκίας για μαζική εισβολή από τα χερσαία σύνορα λαθρομεταναστών, έχουν μείνει τα θαλάσσια σύνορα.

Στο πεδίο αυτό φαίνεται μία χαλάρωση τις τελευταίες μέρες αφού οι δυνάμεις που επιτηρούν τα ανατολικά θαλάσσια σύνορα εγκλωβίζονται από καταστάσεις. Οι καταστάσεις αυτές δεν είναι άλλες από τις γνωστές που θέλουν την τουρκική ακτοφυλακή να συνοδεύει τις βάρκες, μετά αυτοί να σκάνε τη βάρκα και έτσι να αναγκάζουν το λιμενικό να μαζεύει τους ναυαγούς για να αποφύγουμε θύματα εν μέσω κρίσης.



Υπήρξαν πολλές περιπτώσεις που το λιμενικό έβγαζε εκτός λειτουργίας τις μηχανές των βαρκών αυτών και τις άφηνε στην τύχη τους αλλά και άλλες που αναγκαστικά περισυλλέγονταν από το Λιμενικό Σώμα και μεταφέρονταν στα κοντινά νησιά. Έτσι όμως είναι κατανοητό ότι δε μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα αν μπλοκάρουμε τον Έβρο αλλά μπαίνουν από τα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία να αποτελεί ήδη υγειονομική βόμβα μεγάλων διαστάσεων.


Η τουρκική ακτοφυλακή βοηθά ενεργά, ως συνήθως τους μετανάστες να διαβούν τη θάλασσα, και η τουρκική προπαγάνδα κατά της Ελλάδας και της Ε.Ε. συνεχίζει να κόβει και να ράβει στο εσωτερικό της Τουρκίας με αμείωτη ένταση.



και εδώ η τουρκική προπαγάνδα από γνωστό φιλοερντογανικό τηλεοπτικό δίκτυο:



Η Ελλάδα όμως δε μπορεί να συνεχίζει να δέχεται ανθρώπους που έρχονται από Τουρκία καθώς μπορεί να:

-είναι πράκτορες

-μεταφέρουν τον κορονοϊό

χώρια οι αριθμοί αυτών που δε μπορούν να υποστηριχθούν αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί τα κλειστά κέντρα.

Χρειάζεται αν δοθεί προσοχή και εκεί και να μην υπάρξει εφησυχασμός από ελληνικής πλευράς.

ΠΗΓΗ