Ρωσικό Su-27 συνετρίβη χθες σε περιοχή με πλοία του ΝΑΤΟ! Αποστολή του ήταν η παρακολούθηση των πλοίων τoυ ΝΑΤΟ


Εμπλοκή.Το ρωσικό Su-27 συνετρίβη χθες σε περιοχή με πλοία του ΝΑΤΟ.. Ωστόσο τα πλοία του ΝΑΤΟ μπορούν να παρεμποδίσουν την επιχείρηση διάσωσης του Ρώσου πιλότου που αγνοείται.Tη Δευτέρα εισήλθαν στη Μαύρη Θάλασσα 3 φρεγάτες του ΝΑΤΟ η τούρκικη Barbaros-κατηγορία TCG Salihreis (F-246), η του Βασιλικού Καναδέζικου στόλου Halifax-κατηγορία φρεγάτα HMCS Fredericton (FFH 337), και η ιταλική Bergamini-κατηγορία φρεγάτα Virginio Fasan (F 591).

Πριν από μερικές ώρες έγινε γνωστό ότι το ρώσικο μαχητικό Su-27 συνετρίβη στα νερά της Μαύρης Θάλασσας. Όπως αποδείχθηκε, το μαχητικό της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη στην περιοχή όπου ήταν τα πλοία του ΝΑΤΟ που εισήλθαν στη Μαύρη Θάλασσα την περασμένη Δευτέρα, τα οποία θα μπορούσαν να περιπλέξουν σοβαρά την επιχείρηση αναζήτησης και διάσωσης του ρωσικού στρατού.

“Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της KP στην έδρα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, περίπου στις 20:11 ένα σήμα κινδύνου ελήφθη από τις ραδιοσυχνότητες έκτακτης ανάγκης του Komar στην περιοχή όπου συνετρίβη το αεροπλάνο. Αεροπλάνο An-26 και ελικόπτερο Mi-8 στάλθηκαν για να αναζητήσουν και να σώσουν τον πιλότο. Αμέσως, το ανθυποβρύχιο πλοίο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και πολιτικά σκάφη σε άμεση γειτνίαση με τη σκηνή του δράματος προστέθηκαν στην έρευνα.


Ωστόσο, το σκοτάδι και οι δύσκολες καιρικές συνθήκες εμπόδισαν την ανεύρεση του πιλότου σε συνθήκες καταιγίδας. Αλλά η επιχείρηση δεν σταμάτησε. Ο πιλότος του μαχητικού Su-27 ήταν έμπειρος με σχεδόν 2 χιλ. ώρες πτήσης στο ενεργητικό του. Ο σκοπός της πτήσης του ήταν να ανιχνεύσει την επιφάνεια της Μαύρης Θάλασσας, όπου εισήλθαν πολλά πλοία του ΝΑΤΟ. Εν τω μεταξύ, οι εμπειρογνώμονες εκφράζουν διαφορετικές εκδοχές των αιτίων της έκτακτης ανάγκης – μια πολύπλοκη τεχνική δυσλειτουργία του μαχητικού ή απώλεια συνείδησης του πιλότου “, αναφέρει η Komsomolskaya Pravda.

Επί του παρόντος, είναι γνωστό ότι τα πλοία του ΝΑΤΟ δεν παρεμποδίζουν το ρωσικό στρατό κατά τη διάρκεια επιχείρησης έρευνας και διάσωσης, ωστόσο έχει ήδη αναφερθεί ότι ο κύριος σκοπός της πτήσης του ρωσικού Su-27 θα μπορούσε να είναι η “παρακολούθηση” των πλοίων της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Αρχικά, αναφέρθηκε ότι ο πιλότος ήταν σε θέση να βγει από το νερό, ωστόσο, αυτή η πληροφορία δεν ήταν αλήθεια.

ΠΗΓΗ