Aλλάζει τακτική η Ελλάδα στο Αιγαίο: Έρχεται δυναμικότερη απάντηση στην επόμενη παραβίαση τουρκικών μαχητικών


Αποκαλυπτικό δημοσίευμα

Eντείνονται οι τουρκικές προκλήσεις εν μέσω πανδημίας σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι οι Τούρκοι ανακοίβωσαν πως θα βγάλουν τον στόλο τους στο Αιγαίο, αλλά ακόμα τους ψάχνουμε.

Τα πλοία τους βρίσκονται δεμένα στα λιμάνια και οι μόνοι που περιπολούν στο Αιγαίο είναι οι Έλληνες. Είπαν πως θα στείλουν φρεγάτες και υποβρύχια νοτίως της Κρήτης, αλλά φυσικά δεν το τόλμησαν, το έχουμε ξαναπεί, στις ανακοινώσεις και στα λόγια οι ''γείτονες'' είναι οι καλύτερη.

Θεωρητικώς πάντα, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα είχαν από τις 22 Απριλίου και μέχρι τις 2 Μαΐου 2020 τη μεγάλη τους άσκηση “Mavi Vatan” («Γαλάζια Πατρίδα»), η οποία όμως – πάντα συμφώνως με στρατιωτικές πηγές του ΓΕΕΘΑ – πραγματοποιείται στο Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα και όχι στα νότια της Κρήτης, ενώ και αυτό είναι το πιο σημαντικό, η Άγκυρα δεν έχει προβεί σε έκδοση καμίας NAVTEX ούτε για την άσκηση αυτή καθ’αυτή αλλά ούτε και για κάποια άλλη άσκηση στα νότια της Κρήτης, ούτε και έχουν αποπλεύσει πολεμικά πλοία από τους ναυστάθμους τους για τη συμμετοχή τους σε ασκήσεις. 

Βέβαια υπάρχει ζήτημα με τις υπερπτήσεις τόσο στο Αιγαίο, όσο και στον Έβρο το προηγούμενο διάστημα. Πάντως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των υπερπτήσεων και παραβιάσεων δείχνουν ότι η πολεμική αεροπορία του Ερντογάν δεν έχει πιλότους και διαθεσιμότητες αεροσκαφών.

Επιπλέον, οι ελιγμοί των τουρκικών αεροσκαφών δείχνουν στους έμπειρους πιλότους ότι πρόκειται για μία συγκεκριμένη ολιγομελή ομάδα οκτώ Τούρκων πιλότων, ενώ και τα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται προέρχονται από συγκεκριμένη Πτέρυγα Μάχης. 

Ότι και να συμβαίνει, γεγονός είναι η τουρκική αεροπορία πασχίζει μέσω των υπερπτήσεων να δείξει ότι μπορεί να συντηρήσει την πολιτική των προκλήσεων και του επεκτατισμού, όπως αυτή διατυπώθηκε στο βιβλίου που δίνει θεωρητικά υπόσταση στις αξιώσεις της Γαλάζιας Πατρίδας.


Όπως και να έχει το Πεντάγωνο σχεδιάζει νέες τακτικές για τον ''πόλεμο'' στον ουρανό του Αιγαίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ''ΕΣΤΙΑ'', ''αρμόδιοι επιτελείς αναλύουν διεξοδικά τις προκλήσεις των Τούρκων, καθώς αυτές θεωρούνται σημαντικό βήμα κλιμάκωσης, που ίσως σημαίνει ότι η «πάγια πρακτική» μας της «αναγνώρισης και αναχαίτησης», χρήζει αναθεωρήσεως επί το δυναμικότερον.''

Τι σημαίνει αυτό; Ότι στην επόμενη πρόκληση, η απάντηση θα είναι σκληρότερη.  Και αυτό πρέπει να γίνει. Οι Τούρκοι πρέπει να καταλάβουν, ότι στην επόμενη πρόκληση, θα έχουν άσχημα ξεμπερδέματα!

Δείτε το δημοσίευμα:

ΠΗΓΗ