Έφεδρος καταδρομέας έκλεψε εξαρτήματα από πολεμικά όπλα


Στην Ε’ Μοίρα Καταδρομών ανήκουν δύο γεμιστήρες και 20 φυσίγγια που βρέθηκαν στην κατοχή νεαρού ο οποίος υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία, στη συγκεκριμένη μονάδα ενώ ο πατέρας του, μόλις τα εντόπισε, τα  παρέδωσε στην αστυνομία.

Εξαρτήματα από πολεμικά όπλα του Ελληνικού Στρατού φέρεται ότι άρπαξε ένας 21χρονος ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς ύστερα από καταγγελία του 42χρονου πατέρα του, στη Θεσσαλονίκη. Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών και παραπέμφθηκε να δικαστεί σε Τριμελές Πλημμελειοδικείο, σε τακτική δικάσιμο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, χθες το πρωί, στην περιοχή Μελισσοχωρίου ο πατέρας του κατηγορούμενου παρέδωσε, σε αστυνομικούς του τμήματος Ωραιοκάστρου, μια σακούλα που περιείχε:   Μια γεμιστήρα από πολεμικό τυφέκιο Μ-16 με τέσσερα φυσίγγια των 5,5 χιλιοστών, μια γεμιστήρα από πολεμικό τυφέκιο Μ-16 με δύο αβολίδοτα φυσίγγια των 5,5 χιλιοστών, δύο φυσίγγια και μια δεσμίδα με 20 αβολίδοτα φυσίγγια του ίδιου διαμετρήματος καθώς επίσης κι ένα πολυεργαλείο.


Ο καταγγέλλων δήλωσε ότι τα παραπάνω αντικείμενα αφαίρεσε ο γιός του από την Ε’ Μοίρα Καταδρομών, που εδρεύει στη Δράμα, και στην οποία υπηρετούσε της στρατιωτική του θητεία, το 2019 .

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 21χρονο στο σπίτι του και ίδιος τους προσκάλεσε και τους παρέδωσε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε χασίς, συνολικού βάρους 65 γραμμαρίων καθώς και ένα σετ καθαριστικών πολεμικού τυφεκίου σε υφασμάτινη θήκη.

Τα κατασχεθέντα αντικείμενα αναμένεται να παραδοθούν στον Ελληνικό Στρατό  ενώ όσον αφορά το αδίκημα της κλοπής η δικογραφία θα διαβιβαστεί και στον εισαγγελέα του Στρατοδικείου Θεσσαλονίκης, για τα περαιτέρω.

ΠΗΓΗ