Αναδρομικό «χαράτσι» σε στρατιωτικούς και αστυνομικούς




Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό πως η Υπηρεσία ζητά επιστροφή χρημάτων μετά από 22 χρόνια από αστυνομικούς, τώρα σειρά να επιστρέψουν χρήματα και οι στρατιωτικοί.

Γράφει ο Κώστας Αττίας - usay.gr

Το …ταμείο, τουλάχιστον των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως φαίνεται είναι μείον και προκειμένου να γεμίσει το κράτος ψάχνει να μαζέψει λεφτά από όπου μπορεί.

Πολλοί στρατιωτικοί έχουν υποστεί σοκ μετά το μήνυμα που πήραν πως πρέπει να γυρίσουν χρήματα στην Υπηρεσία. Πρόκειται για στρατιωτικούς που επικοινώνησαν με την Ένωση των Στρατιωτικών στην Ήπειρο (ΕΣΠΕΗΠ) και υπηρετούν σε υπηρεσίες στρατιωτικών εκμεταλλεύσεων – μονάδων ασκώντας καθήκοντα διαχειριστή χρημάτων.

Τώρα καλούνται από την ημερομηνία που τέθηκαν σε ισχύ οι νέες διατάξεις του νέου μισθολογίου στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.), κατόπιν του Ν.4272/2017, δηλαδή από την 1 Ιανουαρίου 2017 να επιστρέψουν κάθε ποσό επιδόματος διαχειριστικών λαθών που έχουν λάβει!



Όπως μάλιστα σημειώνουν οι στρατιωτικοί οι συνάδελφοι τους καλούνται να επιστρέψουν χρήματα την ώρα που 3 χρόνια τώρα παρά την ρητή πρόβλεψη του νέου μισθολογίου δεν πληρώνεται η αποζημίωση νυχτερινής απασχόλησης των στρατιωτικών και δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη στο μισθολόγιο τους και για την υπερωριακή αποζημίωση.

Η ανακοίνωση της ΕΣΠΕΗΠ:

   H ‘Ένωση μας έχει γίνει δέκτης αναφορών συναδέλφων που υπηρετούν σε   υπηρεσίες στρατιωτικών εκμεταλλεύσεων - μονάδων, το οποίο ασκούσε καθήκοντα διαχειριστή χρημάτων  και καλείτε κατόπιν του σχετικού το οποίο αναφέρει ότι μετά την   σύμφωνη γνώμη του κ. Υπουργού Οικονομικών, γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία καταργήθηκε από την ημερομηνία που τέθηκαν σε ισχύ οι νέες διατάξεις του νέου μισθολογίου στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.), κατόπιν του Ν.4272/2017, δηλαδή από την 01 Ιαν 2017, η καταβολή του επιδόματος διαχειριστικών λαθών  στα παραπάνω στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και ζητείτε η αναδρομική επιστροφή του .

               Η απογοήτευσή μας  γίνεται μεγαλύτερη όταν  συνεχίζουν να μην εφαρμόζονται  3 χρόνια τώρα παρά την ρητή πρόβλεψη του νέου μισθολογίου  η αποζημίωση νυχτερινής αποζημίωσης   των Στρατιωτικών  ενώ δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη στο μισθολόγιο και για την υπερωριακή αποζημίωση του συνόλου του προσωπικού ,αντιθέτως βλέπουμε να εφαρμόζονται εκ νέου μειώσεις στο εισόδημα των συναδέλφων σε εφαρμογή του νέου μισθολογίου .

             Η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου  ζητά την εισήγησή σας προς την Ιεραρχία  ώστε να λυθεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα που ήδη έχει αναστατώσει εκατοντάδες συναδέλφους .