«Κρυφτό» αποφάσισε να παίξει σήμερα η Τουρκική πολεμική αεροπορία αλλά την πάτησε



«Κρυφτό» αποφάσισε να παίξει σήμερα Δευτέρα η τουρκική πολεμική αεροπορία αλλά όπως το συνηθίζει απέτυχε.

Ζευγάρι τουρκικών F-16 μπήκε στο FIR Αθηνών στις 10 το πρωί χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης.

Ελληνικά μαχητικά ενεπλάκησαν σε τουλάχιστον μια αερομαχία με τους Τούρκους στην περιοχή αυτή, κερδίζοντας το τακτικό πλεονέκτημα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει εκεί μια καταδίωξη, με τους Έλληνες πιλότους να κυνηγούν τα τουρκικά που προσπαθώντας να ξεφύγουν πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι, τους Λειψούς και τους Αρκιούς.

Οι Τούρκοι χειριστές αναζήτησαν ασφάλεια στον τουρκικό εναέριο χώρο και παράλληλα προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν την ελληνική αεράμυνα, καθώς το ίδιο τουρκικό ζεύγος μαχητικών πέταξε νότια και βγήκε πάνω από την νήσο Ρω.

Και εκεί όμως η Ελληνική Αεροπορία βρέθηκε και πάλι μπροστά τους και έτσι έφυγαν και πάλι προς τον τουρκικό εναέριο χώρο και πέταξαν και πάλι προς την περιοχή του Φαρμακονησίου.

Την ίδια στιγμή η τουρκική μηχανή προπαγάνδας συνεχίζει να φτιάχνει κλίμα.

Σε άρθρο που φιλοξενεί η ιστοσελίδα «Χαμπέρ 7» τίθεται το ερώτημα κατά πόσο νησιά που είναι δίπλα στην Τουρκία και 500 χιλιόμετρα από τον ελληνικό ηπειρωτικό κορμό, μπορούν να θεωρούνται ελληνικά.


Από την άλλη, ο εμπνευστής της Γαλάζιας Πατρίδας, Τζεμ Γκιουρντενίζ, προτρέπει την Άγκυρα να κινηθεί και προβλέπει έως και «στρατιωτική» ένταση στο Αιγαίο, αν κυκλοφορούν πολεμικά πλοία μέσα στα χωρικά ύδατα των νησιών ακόμη και για ασκήσεις.




ΠΗΓΗ