To Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου για τον Οπλισμό των Εθνοφυλάκων


Το Υπουργείο Άμυνας, με αφορμή τις συζητήσεις που αναπτύσσονται για την κατοχή οπλισμού από τους εφέδρους αναφέρει ότι:

Οι αμυντικοί σχεδιασμοί του ΓΕΕΦ στηρίζονται στην ραχοκοκαλιά της Εφεδρείας και της Εθνοφυλακής και η κατοχή οπλισμού από τους εφέδρους και εθνοφύλακες αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτού του σχεδιασμού και κατ’ επέκταση της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Εθνικής Φρουράς.

Το Υπουργείο Άμυνας  της Κύπρου ξεκαθαρίζει με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν τίθεται, ούτε εξετάζεται θέμα απόσυρσης του οπλισμού από τα χέρια των εφέδρων και εθνοφυλάκων.


Δεν νοείται σε μεμονωμένα περιστατικά όπου με την χρήση στρατιωτικού οπλισμού διαπράττεται εγκληματική ενέργεια, η συζήτηση να στρέφεται στην αφαίρεση του ατομικού οπλισμούς από τους εφέδρους.

Την ίδια στιγμή, επισημαίνουμε ότι το ΓΕΕΦ διατηρεί στενή συνεργασία με την Αστυνομία για αντιμετώπιση ειδικών περιπτώσεων όπου και όταν προκύπτει ανάγκη.

Τέλος, όσον αφορά το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (5/5/2020), το Υπουργείο Άμυνας, σεβόμενο την ανακριτική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν θα προβεί σε κανένα περαιτέρω σχολιασμό.