Δυτικοί διπλωμάτες προβλέπουν πόλεμο Ισραήλ-Hezbollah εντός του καλοκαιριού….


Δυτικοί διπλωμάτες έχουν προειδοποιήσει για “την πιθανότητα επικείμενου πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολλά κατά τους μήνες αυτού του καλοκαιριού “, σύμφωνα με το εβραϊκό κανάλι, Κan.

Το εβραϊκό κανάλι “Kan” ανέφερε την Πέμπτη το πρωί, ότι “ξένοι διπλωμάτες στη Βηρυτό είπαν στα αραβικά ΜΜΕ ότι η Χεζμπολλά άρχισε να αισθάνεται τον αποκλεισμό και θα έκανε τα αδύνατα δυνατά για να τον άρει”.

Σύμφωνα με το κανάλι, οι διπλωμάτες είπαν, “υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες για έναν πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολλά που θα ξεσπάσει πριν από την ημερομηνία των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ, που θα διεξαχθούν τον επόμενο Νοέμβριο.”

Και το εβραϊκό κανάλι επεσήμανε ότι “αυτές οι εκθέσεις έρχονται στο πλαίσιο της έναρξης ισχύος του αμερικανικού νόμου Καίσαρα, ο οποίος επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις και στη Χεζμπολλά”. Σημειώνονει ότι “ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολλά στην τελευταία ομιλία του,ο Sayyed Ο Χασάν Νασράλα απείλησε να σκοτώσει όποιον προσπαθεί να λιμοκτονήσει τη Χεζμπολλά, ή απαιτήσει να αφοπλιστεί το κόμμα. “

Νετανιάχου: Θα εμποδίσουμε το Ιράν να αναπτύξει ακριβείς πυραύλους στο Λίβανο. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε την Πέμπτη ότι το “Ισραήλ θα εμποδίσει το Ιράν να αναπτύξει πυραύλους ακριβείας στη Συρία και στο Λίβανο”.

Σε δηλώσεις του, ο Νετανιάχου είπε: “Ο στόχος του αγώνα μας ενάντια στην ιρανική επιθετικότητα στην περιοχή είναι πρωτίστως η υπεράσπιση του Ισραήλ”. Και, πρόσθεσε,” Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά τις απειλές του αφανισμού μας που εκδίδονται από ιρανικά και συμμαχικά του κόμματα.

Συνέχισε: “Σε αυτό το συγκεκριμένο μέρος, στην τελετή αποφοίτησης νέων πιλότων αεροπορικής δύναμης, επαναλαμβάνω και λέω: Όποιος προσπαθεί να μας επιτεθεί, εκθέτει τον εαυτό του με επταπλάσιο κίνδυνο.”

Ο Νετανιάχου είπε: « Αντιμετωπίζουμε τρεις κύριες προκλήσεις και εργαζόμαστε ενάντια σε αυτές ασταμάτητα: Ιρανικές θέσεις στη Συρία και απομάκρυνση του ιρανικού στρατού από αυυτές και προσπάθειες κατασκευής υψηλής ακρίβειας πυραύλους στη Συρία και στο Λίβανο. Επίσης να μπλοκάρουμε το Ιράν από την απόκτηση πυρηνικών όπλων. “lebanon24