Θρίλερ στην Σύνοδο Κορυφής - Ο Μακρόν ζήτησε να ετοιμάσουν το αεροπλάνο του για να αποχωρήσει


Με το θρίλερ να συνεχίζεται αμείωτο στη Σύνοδο Κορυφής, ο Εμανουέλ Μακρόν, όπως τονίζει το Politico, ασκεί πίεση με τον τρόπο του…

Οπως αναφέρει το Politico μετά από μια μη εποικοδομητική συνάντηση με τους λεγόμενους Σκληρούς 4 Αυστρία, Δανία, Ολλανδία και Σουηδία, ο Γάλλος Πρόεδρος ζήτησε από το πρωτόκολλο να προετοιμάσει το αεροπλάνο του για αναχώρηση στις 12 τη νύχτα, ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με διπλωματικό αξιωματούχο.

Οπως σημειώνει το politico αυτός είναι ένας τρόπος ο Μακρόν να… αυξήσει τη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγετών και να προσπαθήσει να πιέσει για πρόοδο.

Κόντε: «Οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν»

«Είμαστε σε καθυστέρηση, αποδεικνύεται πολύ περίπλοκο, πιο περίπλοκο από το αναμενόμενο, υπάρχουν πολλές διαπραγματεύσεις για αυτό που συζητάμε και δεν μπορούμε να καταλήξουμε», είπε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε για τη Σύνοδο Κορυφής σε ένα σύντομο μήνυμα με βίντεο στη σελίδα του στο Facebook.

Τα θέματα στο τραπέζι «είναι πολλαπλά» και αυτό καθιστά τις συνομιλίες «πολύ περίπλοκες», είπε, πριν απαριθμήσει τα ανοιχτά θέματα.

Όπως ανέφερε συνολικό μέγεθος του πακέτου ανάκαμψης των 750 δισεκατομμυρίων ευρώ που πρότεινε η Επιτροπή «είναι ακόμα προς συζήτηση». Η αναλογία επιχορηγήσεων και δανείων, είπε, δέχεται επίθεση από «ορισμένα κράτη, όχι πολλά, μερικά» που «αντιδρούν στο ύψος των επιδοτήσεων».

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «διαπραγματευόμαστε σκληρά με την Ολλανδία, αλλά και με τις άλλες λεγόμενες λιτές χώρες που δεν συμμερίζονται την ανάγκη για μια ουσιαστική απάντηση στην κρίση, ειδικά όσον αφορά τις επιδοτήσεις, αλλά αμφισβητούν επίσης τα δάνεια».