Βαρέα και ανθυγιεινά τι ζητά η ΠΟΕΣ για τους στρατιωτικούς


Έγγραφο της Π.Ο.Ε.Σ. στο ΥΠ.Ε.Κ.Υ. για συμμετοχή εκπροσώπου της στην επιτροπή  ώστε να ενταχθούν οι Στρατιωτικοί στα βαρέα και ανθυγιεινά.

ΘΕΜΑ : Στρατιωτικοί στα Βαρέα και Ανθυγιεινά

ΣΧΕΤ : Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 39535/Γ1. 13239/2019/26.5.2020/ΥΠΕΚΥ

Αξιότιμε κε Υπουργέ.

Διαχρονικώς η Ομοσπονδία μας, απευθυνόμενη προς το Υπουργείο σας, έχει ζητήσει τη συμμετοχή εκπροσώπου της στη συσταθείσα ανά 3ετία επιτροπή κρίσεως βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, χωρίς ωστόσο να υπάρξει εκ μέρους του Υπουργείου κάποια θετική ή έστω και αρνητική απόκριση.

Θεωρώντας ότι η μέχρι τώρα πορεία σας και η εν γένει στάση σας στο ευαίσθητο θέμα ένταξης εργαζομένων στη λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά, αλλά και το ειλικρινές ενδιαφέρον σας για τους εργαζόμενους αυτούς, σε συνδυασμό με την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλετε, προκειμένου να επέλθει δικαιοσύνη και ισότητα στην εργασία, είμαστε βέβαιοι ότι εσείς θα είστε αυτός που θα κάνετε την αρχή, ώστε εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας μας, ως εκπρόσωπος της αντιπροσωπευτικότερης Ομοσπονδίας στο χώρο των εν ενεργεία στρατιωτικών να συμπεριληφθεί στην ως άνω επιτροπή που συγκροτήθηκε με το σχετικό.