Εκτάκτως στο Μαξίμου Δένδιας, Παναγιωτόπουλος και Φλώρος


Αυξημένη κινητικότητα σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο παρατηρείται τις τελευταίες ώρες, με φόντο την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, λίγο μετά τις 18:00 μετέβησαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος καθώς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 19:00 και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο αφενός της ενημέρωσης του πρωθυπουργού για τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά την Ανατολική Μεσόγειο, με δεδομένη την παρατεινόμενη παρουσία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αλλά και την επιμονή της Άγκυρας να κρατά υψηλούς τόνους σε επίπεδο ρητορικής.

Αφετέρου η σύσκεψη επικεντρώθηκε στο συντονισμό των ενεργειών της ελληνικής πλευράς, με φόντο τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) που πραγματοποιείται την Παρασκευή στη Βιέννη.

Σημειώνεται πως το απόγευμα της Πέμπτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, με το επίκεντρο των μεταξύ τους συζητήσεων να εστιάζεται στην τουρκική παραβατικότητα τόσο στην ελληνική υφαλοκρηπίδα όσο και στην κυπριακή ΑΟΖ.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Δένδιας επέστρεψε στην Αθήνα μετά και το ταξίδι - εξπρές που πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης στην Ιερουσαλήμ, όπου είχε διαδοχικές επαφές με τον πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι.

ΠΗΓΗ