Ιγνατίου: Κίνδυνος να τιναχθεί στον αέρα η νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ


Μπροστά σε αδιέξοδο η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Open Tv στην Ουάσιγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου - Η θέση της Ρωσίας, η στάση των ΗΠΑ.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τραβάει τόσο πολύ το «σκοινί» με κίνδυνο να σπάσει και να τιναχτεί στον αέρα όλη η νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, όπως ανέφερε στην ανάλυσή του στο Open Tv, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Κυριακής, ο Μιχάλης Ιγνατίου. 

Μάλιστα, ο ανταποκριτής του Open Tv στην Ουάσιγκτον τονίζει ότι η συγκεκριμένη στάση του Τούρκου προέδρου δικαιώνει όσους λένε στους Αμερικανούς ότι «ο Ερντογάν παίζει το παιχνίδι της Ρωσίας», γιατί τα προβλήματα που δημιουργεί εξυπηρετούν τα σχέδια του Πούτιν και ας υποστηρίζει η Ρωσία ότι δεν εμπλέκεται, επισήμως, με τη δικαιοδοσία και τις ενέργειες του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μιχάλη Ιγνατίου, εκκρεμεί και η επικοινωνία της Μέρκελ με τον Ερντογάν. Η Καγκελάριος απέδειξε ότι μπορεί να πείσει τον Τούρκο πρόεδρο και η ίδια μπορεί «να κρατήσει το χαλινάρι του αλόγου», όπως αναφέρει και μια διπλωματική πηγή. Το ερώτημα είναι τι θα πράξει το ΝΑΤΟ, αν συγκρουστούν δύο μέλη του. «Προφανώς θα κάτσει να τα βλέπει από τις Βρυξέλλες», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Ιγνατίου

Ο ίδιος, μάλιστα, συνέχισε την ανάλυσή του αναφορικά και με τη θέση της αμερικανικής πλευράς: «Όσο για τον Τραμπ, έκανε δύο τηλεφωνήματα στον πρωθυπουργό της Ελλάδας και έναν στο Τούρκο πρόεδρο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια που ξεκίνησε με στόχο την αποκλιμάκωση και τον διάλογο. Ωστόσο, δεν υπάρχει εξέλιξη, οπότε έχουμε βρεθεί σε αδιέξοδο».

Δείτε την ανάλυση του Μιχάλη Iγνατίου στο κεντρικό δελτίο του Open Tv: