Ο συριακός στρατός κατέρριψε τουρκικό drone που παραβίασε τα σύνορα της χώραςΣαν τις "μύγες" κατεβάζουν τα τουρκικά drone οι Σύριοι.

Τουρκικό εναέριο όχημα τύπου Bayraktar TB2, το οποίο συντόνιζε τις επιθέσεις πυροβολικού των τζιχαντιστών που ελέγχονται από την Άγκυρα, καταρρίφθηκε με επιτυχία από το συριακό σύστημα άμυνας της Συρίας, Pantsir-S.

Σύμφωνα με πηγή της ρωσικής αμυντικής ιστοσελίδας Avia.pro, η τουρκική επίθεση υλοποιήθηκε από μη επανδρωμένα εναέρια εξοπλισμένα με πυραύλους οχήματα, που εισέβαλαν όπως πάντα παράνομα στον συριακό εναέριο χώρο.

Την ίδια στιγμή, το ένα εκ των τουρκικών drone  χρησιμοποιούνταν για να συντονίζει τις επιθέσεις πυροβολικού των τζιχαντιστών κατά των θέσεων του συριακού κυβερνητικού στρατού, γεγονός που κινητοποίησε την συριακή αεράμυνα που  το κατέρριψε αμέσως.

«Κρίνοντας από τις παρεχόμενες φωτογραφίες από τη σκηνή, το τουρκικό drone Bayraktar καταρρίφθηκε από έναν αντιαεροπορικό πύραυλο, και παρόλο που η τουρκική πλευρά δεν αναγνωρίζει την απώλεια του UAV, κρίνοντας από τα  συντρίμμια, ότι το drone είναι πράγματι τουρκικό τύπου Bayraktar TB2», δηλώνει Ρώσος ειδικός.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Τουρκία επέκρινε σφοδρά τα ρωσικά αντιαεροπορικά συγκροτήματα Pantsir-S, δηλώνοντας μέσω αξιωματούχων της, ότι κατέστρεψε πολλά από αυτά με τουρκικά drone, τόσο στη Συρία όσο και στη Λιβύη, ωστόσο ρωσικές πηγές επιβεβαιώνουν την καταστροφή μόνο 6 ρωσικών πυραυλικών συγκροτημάτων.

«Στην επικράτεια της Συρίας, το τουρκικό UAV που καταρρίφθηκε από το "Pantsir" ήταν μια εξαιρετική επιβεβαίωση της τουρκικής προπαγάνδας, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα», καταλήγει ο Ρώσος ειδικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τουρκικός στρατός έχει ξεκινήσει μια νέα επίθεση πυροβολικού μεγάλης κλίμακας στην επαρχία του Χαλεπίου εναντίον θέσεων του συριακού στρατού, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων  BulgarianMilitary.com.

Μιλάμε για επίθεση με επίκεντρο την περιοχή Tal Rifaat, στο βόρειο Χαλέπι. Τα πυρά πυροβολικού των Τούρκων και των Τζιχαντιστών, αφορούν όχι μόνο θέσεις του συριακού στρατού, αλλά και στρατιωτικές κουρδικές του YPG.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο τουρκικός στρατός έχει επανειλημμένα πραγματοποιήσει επιθέσεις πυροβολικού σε αυτήν την περιοχή, που είναι το κλειδί για το βόρειο Χαλέπι. Περίπου 48 ώρες πριν από την επίθεση, η Τουρκία μετέφερε περισσότερα από 450 θωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα στη Συρία.

Όπως αναφέραμε στις 21 Αυγούστου, η Τουρκία έχει αναπτύξει περισσότερα από 450 στρατιωτικά οχήματα στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας. Όλα μετακινήθηκαν από τη γειτονική επαρχία Hatay, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR).

Σύμφωνα με το SOHR, η συνοδεία αποτελούνταν από θωρακισμένα οχήματα και βαριά όπλα. Σημειώνεται ότι η άφιξη των ενισχύσεων πραγματοποιήθηκε μια ημέρα μετά την αεροπορική επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στην επαρχία Idlib.

Την τελευταία εβδομάδα, οι εχθροπραξίες στη Συρία έχουν αυξηθεί ξανά, και οι Τούρκοι προσπαθούν να προελάσουν καταλαμβάνοντας μεγαλύτερης έκτασης έδαφος στην χώρα αυτή.

Παρά τις ανακοινώσεις για τους S-400,και την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακούγιου, Ρωσία και Τουρκία αργά ή γρήγορα θα συγκρουστούν και στην Συρία, αφού τα συμφέροντα τους είναι εντελώς διαφορετικά και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.