Διπλωματικό επεισόδιο Αιγύπτου-Λιβύης: Το GNA φυλάκισε Αιγύπτιους ψαράδες

Σε άθλια κατάσταση οι οικογένειες των άτυχων ψαράδων

Οι Αιγύπτιοι στο Λιμάνι της Μισράτα αντιμετωπίζουν νέα κρίση αφού συνελήφθησαν από το στρατό του GNA, χωρις να τους έχους απαγγελθεί κατηγορίες.

Ο Ahmed Nasser, ο αρχηγός των ψαράδων στο Kafr El-Sheikh στην Αίγυπτο, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Λιβύης συνέλαβε μεγάλο αριθμό Αιγύπτιων αλιέων στις 2 Νοεμβρίου 2019 στο λιμάνι της Μισράτα στη Λιβύη

Σε μια δήλωση, ο Νάσσερ είπε: «Αυτοί οι ψαράδες εργάζονται εδώ και πολύ καιρό και μας εξέπληξαν το γεγονός ότι συνελήφθησαν και τοποθετήθηκαν στη φυλακή Turmina, με εντολή της κυβέρνησης της Λιβύης, χωρίς να διαπράξουν κανένα έγκλημα ή λάθος, εκτός από το ότι είναι Αιγύπτιοι, και από εκείνη την ημερομηνία, δεν έμαθαν κανένα νέο τους». 

«Οι οικογένειες αυτών των ψαράδων ζουν σε κατάσταση μεγάλης θλίψης, φοβούμενοι για τα παιδιά τους αφενός, και αφετέρου, είναι η πηγή διαβίωσης για τις οικογένειές τους», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι «όλες οι οικογένειές τους ελπίζουν ότι ο Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τα παιδιά τους».

Τα ονόματα των αγνοούμενων ψαράδων είναι: «Saad Saad Al-Tanaihi, Ahmed Mahmoud Ghitani, Walid Mohamed Abu Ibrahim, Youssef Ibrahim Abu Zulima, Saeed Saeed Abu Etman, Shadi Abadah Al-Tanaihi, Mohsen Hassan Alaa Al-Din, Mamdouh Ahmed Abu Shaheen , Ισλάμ Mahmoud Sharaf, Salama Abdel Dayem και Hamada Salman, Adel Saeed Abbas Mazalim και Badri Mohamed Mar'i.

«Οι περισσότεροι ψαράδες που συνελήφθησαν προέρχονταν από το χωριό Al-Sokari, Burj Mughaizel και Al-Jazirah Al-Khadra στο Κέντρο Motobas στο Kafr El-Sheikh, και άλλοι από το Abu Qir στην Αλεξάνδρεια», πρόσθεσε ο Nasser. Κάλεσε, επίσης, την πολιτική ηγεσία να παρέμβει προκειμένου να απελευθερώσει αυτούς τους ψαράδες και να τους επιστρέψει στην πατρίδα τους.

ΠΗΓΗ