Σκέψεις για άμεση αύξηση της στρατιωτικής θητείας - Αποτελεί μονόδρομο

Σκέψεις για άμεση αύξηση της στρατιωτικής θητείας - Αποτελεί μονόδρομοΗ αναδιοργάνωση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των κυβερνητικών προτεραιοτήτων αναφέρουν πηγές του Μαξίμου.

Έμπειροι αναλυτές τονίζουν ότι η συγκεκριμένη επιλογή είναι μονόδρομος για την ελληνική κυβέρνηση, καθώς οι ελλείψεις είναι πολλές και οι προκλήσεις της Τουρκίας όλο και πιο επικίνδυνες.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης έθιξε για ακόμα μία φορά το θέμα και μέσα από ένα άρθρο του τόνισε ότι δεν θα πρέπει να μην φοβηθούμε να ανοίξουμε επιτέλους την κουβέντα για την λελογισμένη αύξηση της στρατιωτικής θητείας.

Ειδικά το ΓΕΣ δηλώνει καθαρά ότι «Οριακά μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες ασφάλειας της χώρας».

Εμείς, επειδή δεν κρυβόμαστε «πίσω από το δάκτυλό μας», λέμε ότι ΔΕΝ μπορεί να τις καλύψει ο Στρατός τις ανάγκες του.

Η ολέθρια μείωση της θητείας στον Στρατό Ξηράς στους 9 μήνες το 2009 από τον τότε υπουργό Εθνικής Αμυνας Ε.Μεϊμαράκη για καθαρά προεκλογικούς λόγους, έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στο στράτευμα. 

Και για να είμαστε σοβαροί η θητεία δεν πρέπει να αυξηθεί στους 12 μήνες, αλλά στους 15 μήνες. Με ταυτόχρονη στράτευση στα 18 όσων δεν εισέρχονται στο Πανεπιστήμιο...