Προς εμφύλιο η Τουρκία; - Χιλιάδες σαλαφιστές ετοιμάζονται να πάρουν τα όπλα

Προς εμφύλιο η Τουρκία; - Χιλιάδες σαλαφιστές ετοιμάζονται να πάρουν τα όπλαΒρώμικο σχέδιο από Ερντογάν και ψυχολογικός πόλεμος κατά Ελλάδος
Σενάρια εμφύλιου πολέμου ή έχουμε άλλο σχέδιο σε εξέλιξη στην Τουρκία, μετά την πληροφορία για πολεμική προετοιμασία χιλιάδων ακραίων ισλαμιστών άγνωστο για ποιόν ή για πού.  

Πρόκειται για πολύ επικίνδυνες εξελίξεις στην γειτονική Τουρκία και αφορά τον εξοπλισμό με αυτόματα τυφέκια, πιστόλια μαζί με την ταχεία εκπαίδευση χιλιάδων Τούρκων ακραίων ισλαμιστών που ανήκουν στο κίνημα των σαλαφιστών.  

Ο Αχμέτ Μαχμούτ Ουνλού, ένας δημοφιλής στην Τουρκία Ιμάμης που ανήκει στην οργάνωση Naqshbandi Sufis, προειδοποίησε την κυβέρνηση περί 2.000 ενώσεων Τούρκων Σαλαφιστών που αυτήν την στιγμή προετοιμάζονται για κάτι σοβαρό εντός ή εκτός τουρκικής επικράτειας, κανείς δεν ξέρει.

Ο Ünlü είπε ότι αυτές οι οργανώσεις έχουν ήδη αρχίσει να εξοπλίζονται με όπλα ενώ εκπαιδεύουν τα μέλη τους για πιθανή ένοπλη σύγκρουση εντός της χώρας φέρνοντας σενάρια πιθανής εσωτερικής εξέγερσης στην Τουρκία.

«Υπάρχουν 2.000 ενώσεις Σαλαφιστών. Αυτές οι ενώσεις εξοπλίζονται με όπλα και τα μέλη τους έχουν αυτόματα τυφέκια. Ετοιμάζονται για εμφύλιο πόλεμο. Ετοιμάζονται για μια ένοπλη σύγκρουση, ιδίως στο Batman και στις περιοχές Adıyaman », δήλωσε ο Ahmet Mahmut Ünlü, μιλώντας στο ζωντανό πρόγραμμα του Ahmet Hakan.

Ο Ünlü, είπε ότι τα μέλη αυτών των οργανώσεων απειλούν τους ανθρώπους με θάνατο και προειδοποίησε ο ίδιος την τουρκική κυβέρνηση να είναι πολύ προσεκτική απέναντι τους.

«Σταματήστε τώρα  τον εξοπλισμό αυτών των οργανώσεων. Μπορούμε να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου δεν μπορούμε πλέον να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα. Ένας από αυτούς μπορεί να κηρύξει ιερό πόλεμο (τζιχάντ), ενώ ένας άλλος θα πει «Είμαι προφήτης. Πώς επιτρέπονται αυτές οι ενώσεις; Πρέπει να τεθούν υπό έλεγχο », είπε ο Ünlü.

Το κίνημα Salafi, είναι ένα ακραίο κίνημα εντός του Σουνιτικού Ισλάμ που αναπτύχθηκε στο Τζαμί Al-Azhar στην Αίγυπτο στα τέλη του 19ου αιώνα ως απάντηση στη Δυτική Ευρώπη.

Το κίνημα έχει αποκτήσει πρόσφατα μεγαλύτερη υποστήριξη στην Τουρκία. Πληροφορίες φέρουν τους Τούρκους Σαλαφιστές να έχουν ήδη ενωθεί με τους Τζιχαντιστές στην Συρία, αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα.

Εκτιμήσεις ειδικών φέρουν το κίνημα αυτό και την πληροφορία για εξοπλισμό χιλιάδων φανατισμένων ακραίων ισλαμιστών, να  αφορά φυσικά και τις ελληνικές αρχές, οι οποίες λαμβάνουν μηνύματα για πιθανή δράση τους κοντά στα ελληνικά σύνορα.

Σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο τουρκόφιλοι Σύριοι τζιχαντιστές που πολεμούν στο πλευρό της Άγκυρας στην Συρία, ετοιμάζονται εφόσον απαιτηθεί από την Άγκυρα να κινηθούν προς Α.Μεσόγειο.

Σύμφωνα με αμφιλεγόμενο μήνυμα σε φιλοτουρκικούς λογαριασμούς Σύρων μαχητών στα Social Media, αναφέρεται ότι «σήμερα είναι η μέρα να επιστρέψουμε ένα μέρος της ευγνωμοσύνης μας προς τους Τούρκους που μαρτύρησαν για την χώρα μας. Αν χρειαστεί να πάμε στα ελληνικά σύνορα για να πολεμήσουμε θα πούμε ναι», αναφέρεται στο μήνυμα που φιλοξενείται στον λογαριασμό.

Πιθανόν όλα αυτά μαζί με τα χιλιάδες όπλα των Τούρκων σαλαφιστών να αποτελούν μέρος μιας μαύρης  προπαγάνδας από την Άγκυρα κατά της Ελλάδος, υπάρχει όμως και μια περίπτωση και να υπάρχουν τέτοια ακραία σχέδια των Τούρκων, ειδικά από το ΑΚΡ και το επιτελείο του Ερντογάν αφού αποτελούν κοινότυπο τρόπο δράσης της Τουρκίας σε Συρία, Λιβύη αλλά και αλλού.

Ότι και να ισχύει πάντως οι ελληνικές αρχές και οι ένοπλες δυνάμεις μας θα το αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο.