Οι Ρώσοι απογείωσαν MiG-29 επάνω από την πρωτεύουσα της Αρμενίας Γερεβάν: «Εμείς είμαστε εδώ»Ρωσικά MiG-29 πέταξαν πάνω από την πρωτεύουσα της Αρμενίας Γερεβάν σήμερα σε ένα μήνυμα της Μόσχας προς πάσα κατεύθυνση, ότι η Ρωσία έχει συμφέροντα και εγγυάται την ανεξαρτησία, όχι μόνο της Αρμενίας, αλλά και του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Τα μαχητικά της ρωσικής Αεροπορίας  είναι άγνωστο από πού απογειώθηκαν, αλλά είναι γνωστό ότι η Ρωσία διατηρεί 18 MiG-29 της 426 Μοίρας σε βάση στην Αρμενία.


Την ίδια ώρα η Αρμενία ανακοίνωσε ότι «είναι έτοιμη να ζητήσει πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια από τη Ρωσία, όμως αυτή τη στιγμή δεν βλέπει κανέναν λόγο αν το κάνει».
Αυτό δήλωσε ο πρεσβευτής της Αρμενίας στη Μόσχα Βαρντάν Τογκανάν, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Govorit Moskva.

Έτσι ή αλλιώς και οι δύο χώρες είναι μέλη του αμυντικού συμφώνου CSTO και υπάρχει άρθρο που προβλέπει στρατιωτική βοήθεια από την μία χώρα στην άλλη.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Το Ερεβάν και η Μόσχα, συνεχίζουν να ενισχύουν την αμυντική τους συνεργασία. Πιστεύουμε ότι εάν προκύψει ανάγκη, θα ζητήσουμε από τη Ρωσία πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια. Αυτή την στιγμή όμως δεν πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε στρατεύματα».

«Παρόλα αυτά πιστεύουμε ότι η Ρωσία έχει κύριο λόγο στον Καύκασο και έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει πολιτικές μεθόδους για να βάλει τέλος στην αιματοχυσία». 

Παράλληλα τα τουρκικά UAV TB.2 Bayraktar συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς τεθωρακισμένων του Στρατού της Αρμενίας.

Όπως βάβαια σημειώνουν τα τουρκικά ΜΜΕ με πολύ επιμέλεια, τα τουρκικά UAV βρίσκονται υπο τον έλεγχο των ενόπλων δυνάμεων του… Αζερμπαϊτζάν.


ΠΗΓΗ