Τσαβούσογλου: O υστερικός Μακρόν κάνει τους Γάλλους να φαίνονται γελοίοι



Σφοδρή επίθεση στον Εμανουέλ Μακρόν εξαπέλυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου φτάνοντας στο σημείο να τον χαρακτηρίσει «υστερικό».

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το Reuters, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε την Παρασκευή ότι ο Εμανουέλ Μακρόν έχει γίνει «υστερικός» όσον αφορά τις εξελίξεις στις συγκρούσεις της Λιβύης και της Συρίας και τη διαμάχη για τα θαλάσσια σύνορα στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Στη Λιβύη (οι Γάλλοι) υποστήριξαν τον πραξικοπηματία Χάφταρ και έκαναν σοβαρό λάθος», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Τα πράγματα άλλαξαν, οι ισορροπίες άλλαξαν, ο Χάφταρ ηττήθηκε και ο Mακρόν έγινε υστερικός».

Oπως σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, Τουρκία και Γαλλία ήρθαν επίσης σε αντιπαράθεση τον Ιούνιο, όταν ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο επιχείρησε να επιθεωρήσει ένα τουρκικό πλοίο, στο πλαίσιο εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ εναντίον της Λιβύης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Αγκυρα, ο Τσαβούσογλου είπε επίσης ότι η Τουρκία ματαίωσε την ελπίδα των Γάλλων για κατάκτηση της λιβυκής πρωτεύουσας από τον Χάφταρ τον Ιούνιο.

«Με αυτή την υστερία, δεν ήξερε τι να κάνει.

»Αμέσως μετά, είπε ότι τα πλοία μας είχαν παρενοχλήσει τα πλοία τους στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά δεν μπορούσαν να το τεκμηριώσουν αυτό και εξευτελίστηκε».

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Γαλλία ήταν η χώρα που εξώθησε περισσότερο την Ελλάδα να ανεβάσει τους τόνους στην Ανατολική Μεσόγειο και προέτρεψε το Παρίσι να συνεργαστεί με την Τουρκία για την επίτευξη περιφερειακής σταθερότητας.

«Δεν υπάρχει ανάγκη για τέτοια υστερική συμπεριφορά από τη Γαλλία, που τους κάνει να φαίνονται γελοίοι.

»Είμαστε δύο χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ», σημείωσε.

Δεν υπήρξε σχόλιο από το γραφείο του Μακρόν για τα σχόλια του Τσαβούσογλου.