Τούρκοι αξιωματικοί υλοποιούν τις επιχειρήσεις κατά των Αρμενίων



“Βόμβα” έριξε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν για την μαζική τουρκική εμπλοκή στην Αρμενία, η οποία οφείλει και πρέπει να απασχολήσει και την Ελλάδα, όσον αφορά για τις δυνατότητες που αποκτούν οι "γείτονες" σε πολεμικές συγκρούσεις σε ολόκληρη την περιοχή προετοιμαζόμενοι στην συνέχεια πιθανόν για τα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με τον Αρμένιο πρωθυπουργό, περίπου 150 ανώτεροι αξιωματικοί του τουρκικού στρατού ελέγχουν και καθοδηγούν τα στρατεύματα των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και είναι υπεύθυνοι για την στρατιωτική επιχείρηση.

Ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικολ Πασινάν, στην ομιλία του προς τον λαό του το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, χαρακτήρισε την τρέχουσα σύγκρουση με το Αζερμπαϊτζάν άνευ προηγουμένου, αποκαλώντας την «τρομοκρατική επίθεση» και «συνέχιση της γενοκτονίας» από το Μπακού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν πραγματοποιεί επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων της Αρμενίας και του Ναγκόρνο-Καραμπάχ μέσω «εκατοντάδων αρμάτων μάχης, αεροσκαφών και δεκάδων drone.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι τρομοκράτες από τη Συρία και ειδικές δυνάμεις του τουρκικού τακτικού στρατού πολεμούν στην πλευρά του Μπακού.

"Περίπου 150 ανώτεροι αξιωματικοί του τουρκικού στρατού ασκούν επιτελικά και επιχειρησιακά καθήκοντα στα στρατεύματα των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και είναι υπεύθυνοι για την στρατιωτική επιχείρηση", τόνισε ο Αρμένιος ηγέτης.

Ο γραμματέας τύπου του Προέδρου του Ναγκόρνο-Καραμπάχ Βαχράμ Πογκοσιάν δήλωσε ότι έως τώρα ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν έχει χάσει περίπου 3 χιλιάδες στρατιώτες κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Απίστευτη στήριξη πρώην Αμερικανού διπλωμάτη και Υφυπουργού σε Τούρκους/Αζέρους
Ο γνωστός πρώην Αμερικανός διπλωμάτης Μάθιου Μπράιζα πανηγυρίζει υποστηρίζοντας ότι το Αζερμπαϊτζάν προελαύνει τις τελευταίες ημέρες, καταλαμβάνοντας δικό του έδαφος στο Ναγκόρνο/Καραμπάχ.

“Το Αζερμπαϊτζάν είχε επιτυχίες τις τελευταίες ημέρες, ενισχύοντας το δικό του έδαφος στις περιοχές Jabrayil και Fuzuli”, δήλωσε ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Αζερμπαϊτζάν, πρώην αντιπρόεδρος του ΟΑΣΕ και ανώτερος συνεργάτης του Ατλαντικού Συμβουλίου Μάθιου Μπράιζα σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων AZERTAC.

Ο πρώην Αμερικανός πρεσβευτής είπε ότι το Αζερμπαϊτζάν έχει ανακτήσει και απελευθερώσει σημαντικό μέρος αυτής της περιοχής βάσει των αναφορών που έχει δει, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Fuzuli.

"Νομίζω ότι το Αζερμπαϊτζάν θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του σε αυτές τις δύο περιοχές έως ότου νιώσει ότι έχει απελευθερώσει αρκετές από αυτές. Είναι  δύσκολο για την Αρμενία να κάνει αντεπίθεση και να ξανακερδίσει αυτά τα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν”, τόνισε ο ίδιος.

"Η επίθεση της Αρμενίας σε αμάχους στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν έγινε λόγω της απόγνωσης. Νομίζω ότι η Αρμενική πλευρά βλέπει ότι η στρατιωτική επίθεση του Αζερμπαϊτζάν είναι επιτυχημένη και δεν μπορεί να την σταματήσει. Η Αρμενία προσπαθεί να επιφέρει την παρέμβαση του συνασπισμού CSTO και της Ρωσίας”, καταλήγει ο ίδιος.

Πρόκειται για τον γνωστό Αμερικανό διπλωμάτη που έχει τρομερές διασυνδέσεις με το τουρκικό κράτος και ελάμβανε πάντα φιλοτουρκικές απόψεις.

Η ουσία είναι μία  όμως και αφορά στο ότι η Αρμενία αφέθηκε μόνη της κατά των Τούρκων πάσης φύσεως και καταγωγής και αυτό μας λέει πολλά και για την Ελλάδα και μια ανάλογη περίπτωση για την οποία προετοιμαζόμαστε εδώ και καιρό.