Συνάντηση Μητσοτάκη με τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων: Εξετάστηκαν κανόνες εμπλοκής-Στήριξη από Ισραήλ

Συνάντηση Μητσοτάκη με τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων: Εξετάστηκαν κανόνες εμπλοκής-Στήριξη από ΙσραήλΙσραήλ: ''Πλήρης υποστήριξη στα θαλάσσια δικαιώματα της Ελλάδας''

Μυστική συνάντηση με τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων είχε ο πρωθυπουργός στις αρχές της εβδομάδας, όπως αποκάλυψαν ο Τάκης Χατζής και ο Δήμος Βερύκιος στην εκπομπή «Ραντάρ», στον Alpha 98,9, την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει ακάθεκτη να βάζει «φωτιά» στην Ανατολική Μεσόγειο και το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis συνεχίζει να πλέει κοντά στο Καστελόριζο. 

Τη συνάντηση επιβεβαίωσε ο καλεσμένος τους, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος αποκάλυψε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, έτσι ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ενημερωθεί λεπτομερώς για όλα τα τεχνικά θέματα, ενώ εξετάστηκαν κανόνες εμπλοκής. 

Ισραήλ: «Πλήρης υποστήριξη στα θαλάσσια δικαιώματα της Ελλάδας» 

Υποστήριξη και αλληλεγγύη προς την Ελλάδα έναντι της Τουρκίας και των προσπαθειών παραβίασης των δικαιωμάτων στην ελληνική θαλάσσια περιοχή, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού ΥΠΕΞ, Λίορ Χάιατ.

Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο Twitter, τονίζει χαρακτηριστικά:

«Το Ισραήλ παρακολουθεί με ανησυχία τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Ορισμένες μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας ενδέχεται να κλιμακωθούν και να αποτελέσουν απειλή για την εύθραυστη σταθερότητα στην περιοχή. 

Το Ισραήλ επαναλαμβάνει την πλήρη υποστήριξή του και την ισχυρή αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα στη θαλάσσια ζώνη της και την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε απόπειρα παραβίασης αυτών των δικαιωμάτων».