Αποσύρεται ο τουρκικός Στρατός από το Χαλέπι στην Συρία



Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των τουρκικών δυνάμεων στο Χαλέπι της Συρίας, οι οποίες αποσύρονται από σταθμούς παρατήρησης και ελέγχου. 

Όπως ανέφεραν πηγές από τις τοπικές αρχές στο Χαλέπι, από την Τρίτη το πρωί ο τουρκικός στρατός φορτώνει σε οχήματα εξοπλισμό, κάτι που υποδεικνύει την προετοιμασία του για να αποσυρθεί από το τουρκικό παρατηρητήριο στην στρατηγική περιοχή «Rashideen 5» στο Χαλέπι.

Άλλες πηγές που μεταδίδουν τα αραβικά μέσα ενημέρωσης, κάνουν λόγο για περίπου 30 οχήματα, τα οποία χρησιμοποιούνται για την μεταφορά και τη μετακίνηση εξοπλισμού, ενώ φαίνεται πως οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις σταδιακά αποσύρονται από τα παρατηρητήρια τους, σε περιοχές που ελέγχει ο συριακός Στρατός.


Αξίζει να σημειωθεί, πως κάτι παρόμοιο συνέβη τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ο τουρκικός στρατός αποσύρθηκε από το παρατηρητήριο τους στην πόλη Μόρεκ.


Επίσης, βάσει της συμφωνίας του Σεπτεμβρίου 2018, ο τουρκικός στρατός διαθέτει 12 θέσεις παρατήρησης στη βορειοδυτική Συρία, ωστόσο, προχώρησαν στην εγκαθίδρυση περισσότερων από 50 σημείων παρατήρησης στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι από χθες έχει ξεσπάσει σωρεία βομβιστικών επιθέσεων κατά τουρκόφιλων ισλαμιστικών ομάδων σε πόλεις της περιφέρειας του Χαλεπίου.

Στη νότια Ιντλίμπ πάντως βομβαρδίστηκαν θέσεις των τουρκικών δυνάμεων από το συριακό Πυροβολικό.