Άλλη μια νίκη της ΠΟΕΣ και του Τσουκαράκη για τους ΑΣΣΥ



Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι οτιδήποτε διεκδικείς με σθένος, υπομονή, επιμονή και πάνω απ΄ όλα λογικά και δίκαια επιχειρήματα, στο τέλος κερδίζεις. Με τη διαχρονική τακτική που έχει επιδείξει η Ομοσπονδία μας, τα οφέλη για όλες και όλους τους στρατιωτικούς είναι ορατά και χειροπιαστά. Ας μην ξεχνάμε τις δύο (2) ιστορικές αποφάσεις του ΣτΕ και τα οφειλόμενα αναδρομικά που όλες και όλοι είδαμε να πιστώνονται στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς τη 14η.12.2018.

Στο πέρασμα των χρόνων, διάφορες νομοθετικές παρεμβάσεις στρέβλωσαν την ιεραρχική πορεία τάξεων αποφοίτων ΑΣΣΥ και τους στέρησαν την ομαλή βαθμολογική τους εξέλιξη. Με την παρέμβαση της Ομοσπονδίας μας αρχικώς ρυθμίστηκαν από τον τέως ΥΕΘΑ κ. Πάνο Καμμένο οι στρεβλώσεις που επηρέασαν τις τάξεις '88 και '89 και επανήλθε η βαθμολογική ομαλότητα.

Η πίεση της Ομοσπονδίας μας για τις επόμενες τάξεις '90, '91 και '92, που ασφαλώς κι αυτές παρασύρθηκαν από αβλεψίες και στρεβλώσεις και οι συνεχιζόμενες εξ αυτής της πίεσης κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις πολλών βουλευτών από όλες τις κοινοβουλευτικές κομματικές παρατάξεις, φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς και ο νυν ΥΕΘΑ, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, αντιλαμβανόμενος πλήρως τα επιχειρήματα του δίκαιου αιτήματος δίδει τη λύση.

Την 22α.10.2020 σας είχαμε γνωρίσει ότι, μετά από επικοινωνία με την Ομοσπονδία μας, ενημερωθήκαμε ότι το θέμα επίλυσης της ιεραρχικής δυσαρμονίας που δημιούργησαν προηγούμενα νομοθετήματα με τις/τους συναδέλφους που κατετάγησαν στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) το έτος 1990, βαίνει προς επίλυση, με σχετική νομοθετική πρόβλεψη που θα ενσωματωθεί εντός του νομοσχεδίου που πολύ σύντομα θα κατατεθεί από μεριάς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη Βουλή των Ελλήνων για ψήφιση και θα ανακοινωθεί ακόμη πιο σύντομα από τον ίδιο τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.  

Σε απάντησή του στη Βουλή των Ελλήνων, κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου την 2α.11.2020 σε επίκαιρη ερώτηση, απήντησε ως εξής: ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ