Παναγιωτόπουλος: Βαθμολογική εξέλιξη των Αξιωματικών Αποφοίτων ΑΣΣΥ



Απάντηση ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 1785/16-11-2020) με θέμα: «ο Ν.3833/2010 και η βαθμολογική εξέλιξη των Αξιωματικών Αποφοίτων ΑΣΣΥ»

Σε απάντηση της (β) σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής κ.Αντώνιος Μυλωνάκης με θέμα «ο Ν.3833/2010 και η βαθμολογική εξέλιξη των Αξιωματικών Αποφοίτων ΑΣΣΥ», σας γνωρίζεται ότι κατά την παρούσα φάση επιλύεται, με νομοθετική παρέμβαση, το αντίστοιχο ζήτημα με παλαιότερες τάξεις Αξιωματικών προέλευσης ΑΣΣΥ.

Για το ζήτημα των τάξεων 1990, 1991 και ίσως του 1992, Αξιωματικών προέλευσης ΑΣΣΥ, επιτρέψτε μου, να σας παραπέμψω στα πρακτικά της συζήτησης της (α) σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης, που έλαβε χώρα την Δευτέρα 02 Νοεμβρίου 2020 στη Βουλή των Ελλήνων, τα πρακτικά της οποίας σας καταθέτω συνημμένα.

Αναφορικά με τις τάξεις 1995 και εντεύθεν σας υπενθυμίζουμε ότι για όλους τους Αξιωματικούς που συμπληρώνουν τα 35 έτη πραγματικής υπηρεσίας δεν είναι υποχρεωτική η συνθήκη της λήψης του καταληκτικού βαθμού της εξέλιξής τους.

Επίσης, το τέλος της συνταξιοδοτικής πορείας των Αξιωματικών δυνητικά μπορεί να μην συμπίπτει με την απονομή του καταληκτικού βαθμού, ενώ παράλληλα έχουν την δυνατότητα παραμονής στην υπηρεσία πέραν των 35 ετών.

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι το ζήτημα δύναται να εξεταστεί μελλοντικά, κατόπιν στοιχειοθετημένης εισήγησης των Γενικών Επιτελείων, αν και οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η νομοθετική επίλυση του συγκεκριμένου θέματος, για τις τάξεις που προαναφέρθηκαν, δεν συνιστά ούτε θεμελιώνει δικαίωμα για τις επόμενες τάξεις.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ