Ξαφνικό σοκ στις ρωσο-τουρκικές σχέσεις λόγω Κριμαίας



Η Μόσχα θα συνεχίσει να εξηγεί τη θέση της για την Κριμαία στην Τουρκία με υπομονετικό και σταθερό τρόπο, αυτό το ζήτημα παραμένει πηγή σοβαρών διαφορών μεταξύ των δύο κρατών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους την Παρασκευή.

«Η Κριμαία είναι ένα ζήτημα που προκαλεί σοβαρές διαφορές, είμαστε εντελώς αντίθετες απόψεις», τόνισε.

«Θα συνεχίσουμε να εξηγούμε τη σταθερή μας θέση στην Κριμαία στους Τούρκους», ανέφερε ο κ. Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Εξηγούμε τη θέση μας στους Τούρκους φίλους μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με υπομονετικό και σταθερό τρόπο, πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, η αναθεώρηση του πολιτικού καθεστώτος της Κριμαίας «δεν μπορεί να συζητηθεί με κανέναν τρόπο».

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας είναι σημαντικές και για τα δύο κράτη από την άποψη της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας.

«Αυτές οι σχέσεις είναι αμοιβαία επωφελείς και βασίζονται στις αρχές της μη παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις του άλλου και στον σεβασμό των συμφερόντων του άλλου», τόνισε ο Ρώσος εκπρόσωπος.

Την ίδια ώρα σκάνδαλο ταλανίζει την κυβέρνηση Ερντογάν, αφού όπως καταγγέλλεται από την τουρκική αντιπολίτευση δύο γιοι του Τούρκου προέδρου δεν πήγαν φαντάροι.

Πρόκειται για τον Αχμέτ Μπουράκ και Μπιλάλ, οι οποίοι δεν πήγαν στο στρατό.

Όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΙ, όλα ξεκίνησαν όταν ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος AKP, Μ. Εκμίν Ακμπάσογλου, εξύμνησε τον Ερντογάν λέγοντας ότι θα μείνει στην ιστορία ως ήρωας και γράφει έπος στην εξωτερική πολιτική και στο στράτευμα της Τουρκίας.

«Ο Eρντογάν είναι αυτός που πέτυχε το στόχο της ανεξάρτητης Τουρκίας και γράφει έπος στην εξωτερική πολιτική και με το στράτευμά μας. Θα μείνει στην ιστορία, είναι ήρωας!» δήλωσε χαρακτηριστικά.