Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, ακόμη και για τα χειρότεραΤα ψέματα τελειώνουν, τόσο για την Ευρώπη, όσο και για την Τουρκία. Κοντοζυγώνουμε στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Δεκεμβρίου και κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του.

Η Ευρώπη θα πρέπει να αποφασίσει επιτέλους, τι θα κάνει με την Τουρκία και να δούμε αν θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.


Μπορεί να πληθαίνουν τις τελευταίες μέρες, οι χώρες που απαιτούν να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία, λέγοντας «ως εδώ και μη παρέκει», αλλά υπάρχουν και χώρες που αντιστέκονται σθεναρά για το αντίθετο. Αυτές είναι η Γερμανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Μάλτα, η Ουγγαρία και η Πολωνία.

Δεν τις λες και λίγες!

Η Τουρκία από την άλλη, δείχνει να είναι αδιάλλακτη και αποφασισμένη να συνεχίσει στο δρόμο που έχει χαράξει εδώ και καιρό, των προκλήσεων και της μηδενικής υποχώρησης σ’ αυτά που διεκδικεί.

Ο Ερντογάν προετοιμάζει το λαό του για τα χειρότερα, ακόμη και για ένα θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα, για το οποίο ούτε λίγο, ούτε πολύ, προσπαθεί να τους πείσει ότι είναι αναπόφευκτο.

Το διάστημα από την επομένη της συνόδου του Δεκεμβρίου και μέχρι τις 20 Ιανουαρίου όπου θα αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, είναι πολύ κρίσιμο, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Κύπρο.

Πρέπει να θεωρείται βέβαιο, ότι ακόμη κι αν επιβληθούν στην Τουρκία οι πιο light κυρώσεις, ο Ερντογάν δεν θα τις αφήσει αναπάντητες. Μένει να δούμε πόσο δυναμική θα είναι η απάντησή του και μέχρι που είναι αποφασισμένος να το πάει.

Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, ακόμη και για τα χειρότερα.