Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο - Οι μετακινήσεις Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά



Πώς γίνονται οι μετακινήσεις με τα αυτοκίνητα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά - Τι ισχύει με τις απαγορεύσεις

Θα δοθεί διευκρινιστική οδηγία στους αστυνομικούς ότι εάν σε ένα αυτοκίνητο επιβαίνουν έως τέσσερα άτομα - μέλη της ίδιας οικογένειας, αυτό δεν θα συνιστά παράβαση και δεν θα επιδίδεται πρόστιμο.

Σε διευκρινίσεις για τον αριθμό των ατόμων που επιτρέπονται στο ίδιο αυτοκίνητο, τις ημέρες των γιορτών, προχώρησε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, Θόδωρος Χρονόπουλος.

Όπως είπε, ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ιδιαίτερα για την παραμονή και ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά που επιτρέπονται τα τραπέζια (με έως εννέα άτομα), θα δοθεί διευκρινιστική οδηγία στους αστυνομικούς, ότι εάν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι σε ένα αυτοκίνητο επιβαίνουν έως τέσσερα άτομα - μέλη της ίδιας οικογένειας - να μην βεβαιώνεται παράβαση.

 Παράλληλα, ο κ. Χρονόπουλος υπενθύμισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 με τον κωδικό «6», σημειώνοντας ότι απαγορεύεται η μετακίνηση από τον έναν νομό στον άλλον.

Σημείωσε, ακόμη, ότι θα υπάρχουν μπλόκα και αυστηροί έλεγχοι στα διόδια και σε άλλα σημεία των οδικών δικτύων, ενώ σε ό,τι αφορά τους ελέγχους σε σπίτια για ενδεχόμενες συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων, θα γίνονται μόνο μετά από καταγγελία πολιτών.