Ο Κιμ εκτέλεσε άνδρα για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊούΣτο εκτελεστικό απόσπασμα έστειλε ο ηγέτης της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν άνδρα που τρύπωσε από τα σφραγισμένα σύνορα με την Κίνα στις 28 Νοεμβρίου, παραβιάζοντας τις εντολές για τον περιορισμό του κορονοϊού.
 
Λέγεται πως η εκτέλεση του άνδρα έγινε δημοσίως, προκειμένου οι πολίτες του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ να φοβηθούν και να υποτάσσονται στις εντολές, σύμφωνα με το Radio Free Asia.

Κι ενώ η Βόρεια Κορέα επισήμως υποστηρίζει ότι δεν είχε ούτε ένα κρούσμα κορονοϊού, το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν έχει επιβάλει εξαιρετικά αυστηρά μέτρα καραντίνας και ο στρατός έχει εντολή να πυροβολεί όσους μπαίνουν κρυφά στα κινεζικά σύνορα. σύμφωνα με πηγή.

Έκαναν δημόσια εκτέλεση με απόσπασμα για να απειλήσουν τους κατοίκους στα σύνορα επειδή υπάρχουν πολλές επαφές με ανθρώπους στην άλλη πλευρά των συνόρων, ενώ υπάρχουν και πολλοί που διασχίζουν λαθραία τα σύνορα.

Φέρεται ο άνθρωπος που εκτελέστηκε να ήταν γύρω στα 50. Κατηγορήθηκε ότι περνούσε λαθραία τα σύνορα με Κινέζους επιχειρηματικούς συνεργάτες του ενώ τα σύνορα παραμένουν κλειστά σχεδόν ολόκληρο το 2020.

Υπάρχουν φόβοι ότι όσοι μετακινούνται κρυφά στις δύο πλευρές των συνόρων μπορεί να μεταφέρουν τον ιό στη Βόρεια Κορέα και γι’ αυτό το καθεστώς του Κιμ έχει ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία στα σύνορα για να επιβάλουν τους περιορισμούς.

Επίσης, η Πιονγκγιάνγκ έχει στείλει ειδικές μονάδες να ελέγξουν τους συνοριακούς φρουρούς και α διασφαλίσουν ότι δεν εμπλέκονται στη διακίνηση προσώπων οι ίδιοι.