Τα Rafale, το «γυμνό» Πολεμικό Ναυτικό και ο ναύαρχος ΚουντουριώτηςΛεφτά υπάρχουν για τα Rafale! Ποιος θα εξοπλίσει το «γυμνό» Πολεμικό Ναυτικό πριν σηκωθεί ο ναύαρχος Κουντουριώτης και τους αρχίσει στα ….αρβανίτικα;

Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου θα εισαχθεί προς ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων η σύμβαση απόκτησης των 18 Rafale από τη Πολεμική Αεροπορία συνολικού κόστους 2,32 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Έχει προηγηθεί η σύμβαση αναβάθμισης 85 F-16 σε F-16V, ενώ το Ισραήλ ανακοίνωσε συμφωνία 1,37 δισ. ευρώ για τη δημιουργία διεθνούς αεροπορικού εκπαιδευτικού κέντρου στην Καλαμάτα.
 
Παράλληλα, θα αναβαθμιστούν 37 F-16 Block 50 που με τα απαραίτητα σύγχρονα όπλα θα κοστίσουν περί το μισό δις ευρώ, ενώ θα συντηρηθεί, επιτέλους, ο στόλος των μεταφορικών αεροσκαφών καθώς και το σύνολο των όπλων και των υφιστάμενων αεροσκαφών.

Eξαγγέλθηκε επίσης η απόκτηση νέων φρεγατών (4 δις ευρώ περίπου), τορπιλών (108 εκ ευρώ), αναβάθμιση και πρόσκτηση ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων (περίπου μισό δισ ευρώ) , και ΑΦΝΕ (μισό δισ ευρώ).