Γιατί ο Ακάρ ζήτησε το κινητό του Νίκου ΠαναγιωτόπουλουO Ακάρ ζήτησε το κινητό του Παναγιωτόπουλου – Ίσως οι περισσότεροι να μην το γνωρίζετε αλλά στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας υπάρχει ο αριθμός τηλεφώνου του Τούρκου ομολόγου του.

Όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Χουλουσί Ακάρ είχαν συναντηθεί προ μηνών στις Βρυξέλλες σε μια σύνοδο του ΝΑΤΟ και ο… Τούρκος ζήτησε το τηλέφωνο του Έλληνα ΥΠΕΘΑ.

«Δώσε μου το τηλέφωνό σου και εγώ θα σου δώσω το δικό μου, σε περίπτωση που χρειαστεί. Έτσι έκανα και με τον Βαγγέλη», του είπε ο Ακάρ και έβγαλε από την τσέπη του μια carte visite με το απόρρητο κινητό τηλέφωνό του και του την έδωσε.

Πάντως όσες φορές χρειάστηκε να μιλήσει απευθείας η Αθήνα με την Άγκυρα (και αντίστροφα) μίλησε μέσω των επιτελείων, τονίζεται.

Οι Τούρκοι αποφάσισαν να ανεβάσουν πάλι την ένταση στο Αιγαίο και εξέδωσαν NAVTEX για έρευνες του τουρκικού ερευνητικού Τσεσμέ στο Κεντρικό Αιγαίο έως τις παραμονές της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου.

Το Τσεσμέ θα πραγματοποιήσει έρευνες στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Λήμνου, της Σκύρου και της Λέσβου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Πηγή: Βηματοδότης