Υπερσύγχρονη ρωσική φρεγάτα στο λιμάνι του Πειραιά



Ο εξοπλισμός της φρεγάτας περιλαμβάνει εγκαταστάσεις εκτόξευσης πυραύλων cruise 

Το συγκεκριμένο πολεμικό πλοίο είναι από τις πιο αναβαθμισμένες και προηγμένες κύριες μονάδες επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας και υπηρετεί στο Βόρειο Στόλο, ενώ ακόμα διαθέτει μεγάλη δύναμη πυρός και άλλα λειτουργικά και κατασκευαστικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν ιδιαίτερα αποτελεσματικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα: «Η υπερσύγχρονη ρωσική φρεγάτα «Ναύαρχος Κασατόνοβ» με την ομάδα των πλοίων του Βόρειου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού της #Ρωσίας, έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά #Ελλάδα.

Ο εξοπλισμός της φρεγάτας «Ναύαρχος Κασατόνοβ» περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις εγκαταστάσεις εκτόξευσης πυραύλων cruise  μεγάλου βεληνεκούς Kalibr. Ολόκληρο το πλήρωμα εμβολιάστηκε με το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φρεγάτα αυτή είναι κλάσσης «Admiral Gorshkov» και καθελκύστηκε το 2014, ενώ εντάχθηκε σε υπηρεσία με τον Βόρειο Στόλο του ρωσικού ΠΝ τον περασμένο Ιούλιο. Έχει συνολικό μήκος 130  μέτρα, εκτόπισμα 4.500 τόνους και έχει επιχειρησιακή εμβέλεια άνω των 4.000 μιλίων.

Διαθέτει, εκτός από τον προαναφερόμενο οπλισμό, κατάστρωμα και υπόστεγο για να φέρει ελικόπτερο τύπου Ka-27 ανθυποβρυχιακού πολέμου.