Αεροπορικό πλήγμα κατέστρεψε φορτίο όπλων στα σύνορα Συρίας-Ιράκ που προοριζόταν για μισθοφόρους του Ιράν



Άγνωστα αεροσκάφη έπληξαν οχήματα που μετέφεραν φορτία όπλων και πυρομαχικών από το Ιράκ στη Συρία για τις φιλο-ιρανικές πολιτοφυλακές, μετέδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η αεροπορική επίθεση πραγματοποιήθηκε κοντά σε συνοριακό πέρασμα, στον δρόμο που οδηγεί στη συριακή παραμεθόρια πόλη Αλ Μπουκαμάλ της επαρχίας Ντέιρ Αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία.

Πηγές ανέφεραν στο Παρατηρητήριο που εδρεύει στο Λονδίνο ότι ακούστηκαν μαζικές εκρήξεις μετά τον βομβαρδισμό του κονβόι που μετέφερε πυρομαχικά και όπλα στους φιλοϊρανούς μισθοφόρους.

Το συνοριακό πέρασμα που συνδέει την επαρχία Άνμπαρ του δυτικού Ιράκ με την ανατολική Συρία είναι η μοναδική πύλη προς το Ιράκ που ελέγχει το καθεστώς Άσαντ και μία χερσαία οδός που προεκτείνεται έως την Τεχεράνη.

Αν και δεν έχει γίνει επίσημη ανάληψη ευθύνης για την αεροπορική επιδρομή, συνήθως τέτοιες επιθέσεις εναντίον των ιρανικών στρατευμάτων και των συνεργατών τους εξαπολύονται από το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τοπικούς μιντιακούς ακτιβιστές, που δημοσιεύουν και τη φωτογραφία που αναδημοσιεύουμε, ήταν ένα το φορτηγό που μετέφερε όπλα και πυρομαχικά και επλήγη από ντρον που βρισκόταν σε μεγάλο ύψος.