Αποκλειστικό: Προσγειώθηκαν τα Γαλλικά RAFALE στην 114 ΠΜ-Εντυπωσιακές Φωτό



Μία καλή πρώτη γνωριμία σε πτήσεις τακτικής στον αέρα με το νέο «όπλο» της Πολεμικής Αεροπορίας τα μαχητικά Rafale θα έχουν από σήμερα έως και την Πέμπτη οι Έλληνες πιλότοι. Xειριστές ελληνικών F-16 και Mirage θα πετούν δίπλα δίπλα με Γάλλους πιλότους Rafale.

Τέσσερα γαλλικά αεροσκάφη Rafale προσγειώθηκαν σήμερα στην αεροπορική βάση της Τανάγρας (114 Πτέρυγα Μάχης) δεν είναι τα αεροσκάφη που προμηθεύτηκε η Ελλάδα μετά από τη συμφωνία με τη Γαλλία αυτά αναμένονται το καλοκαίρι. 

Τα τέσσερα Γαλλικά μαχητικά ήρθαν στο πλαίσιο της άσκησης συνεκπαίδευσης  «Skyros» της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας με την ελληνική στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης των ελληνογαλλικών σχέσεων και μάλιστα ειδική αναφορά σ' αυτήν έκανε τη Δευτέρα και η Γαλλίδα υπουργός Αμυνας Φλοράνς Παρλί κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα. 

Ειδικότερα, τα τέσσερα Rafale της Γαλλικής Αεροπορίας θα συνεκπαιδευτούν με ελληνικά F-16 και Mirage 2000. Mάλιστα από πλευράς Γάλλων συμμετοχή στην άσκηση θα έχει και ένα ιπτάμενο τάνκερ, ενώ θα χρησιμοποιηθεί και ένα γαλλικό μεταγωγικό αεροσκάφος.

Δείτε φωτογραφίες αποκλειστικές φωτογραφίες του enoplos.gr από την άφιξη των Γαλλικών Rafale στην 114 ΠΜ: