Προσομοίωση σαρωτικών πληγμάτων κατά Τουρκίας από Rafale, Mirage & F-16



Δείτε εικόνες

Στην αεροπορική βάση της Τανάγρας βρίσκονται από χθες τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Rafale της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας, που συμμετέχουν στην άσκηση «Σκύρος 2021». Όπως ανακοινώθηκε, η άσκηση διεξάγεται από τις 2 έως και τις 4 Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο της διμερούς άσκησης, εκτός των γαλλικών Rafale, στην 114 Πτέρυγα Μάχης βρίσκονται ελληνικά Mirage 2000 και F-16, καθώς και δύο μεταγωγικά Α400Μ Atlas και ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού Α330 MRTT της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Σκοπός της άσκησης είναι η εξάσκηση του προσωπικού στην εκτέλεση σύνθετων αεροναυτικών επιχειρήσεων, που θα διεξαχθούν ημέρα και νύχτα σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών.

Αύριο, Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, είναι η ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών και την άσκηση θα παρακολουθήσουν η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα, η γαλλική στρατιωτική αντιπροσωπεία, ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών, καθώς και Έλληνες και Γάλλοι δημοσιογράφοι.

Tην ίδια στιγμή, τα γαλλικά ΜΜΕ κάνουν αναφορά στην απόκτηση των Rafale, αλλά και στη πιθανή αγορά των F-35 από τις ΗΠΑ. Μάλιστα αναφέρουν πως η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία όχι απλά έχει το πάνω χέρι στη περιοχή, αλλά με την προσθήκη των αμερικανικών μαχητικών, κανείς δεν πρόκειται να αμφισβητήσει το Ελληνικό FIR.


ΠΗΓΗ