ΥΠΕΘΑ για τη στέγαση των στρατιωτικών



Απάντηση ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 3890/04-02-2021) με θέμα: «Κατασκευή - συντήρηση Οικημάτων στέγασης στελεχών ΕΔ»

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιώργος Φραγγίδης με θέμα «Κατασκευή - συντήρηση Οικημάτων στέγασης στελεχών ΕΔ», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Κατ’ αρχάς αναφορικά με το Στρατό Ξηράς (ΣΞ), όπου υπηρετεί ο μεγαλύτερος αριθμός των στελεχών και υφίστανται οι περισσότερες Μονάδες, σε όλη την επικράτεια υπάρχουν 3.161 στρατιωτικά οικήματα.

Το ΓΕΣ κατά την τελευταία τριετία, στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας για την άμβλυνση του στεγαστικού προβλήματος και την εξασφάλιση των συνθηκών διαβίωσης των στελεχών και των οικογενειών τους, παράλληλα με την πλήρη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του, προγραμμάτισε την κατασκευή νέων στρατιωτικών οικημάτων, δηλαδή ΣΟΑ - ΣΟΜΥ - ΣΟΕΠΟΠ - Χώρων Προσωρινής Φιλοξενίας, και δρομολόγησε δράσεις συντήρησης και επισκευής των υπαρχόντων.

Συγκεκριμένα, έχουν παραδοθεί προς χρήση 283 νέα διαμερίσματα, ενώ την τρέχουσα χρονική περίοδο είναι σε εξέλιξη η κατασκευή 85 οικημάτων, τα οποία θα ολοκληρωθούν σταδιακά εντός του 2021-22. Παράλληλα, βρίσκονται στο τελικό στάδιο οι διαδικασίες παραχώρησης της κυριότητας 83 διαμερισμάτων από το Δήμο Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης στο ΤΕΘΑ, στο πλαίσιο της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Ταμείου.

Δείτε όλη την απάντηση του ΥΠΕΘΑ:


2955 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝ... by enoplos.gr